Köttfärssås med ajvar
Vill du ta köttfärssåsen till nya nivåer så testa att tillsätta ajvar relish. Det blir en fyllig smak av paprika, aubergine, vitlök och tomat. Supergott och fräscht! Håller du nere på kolhydraterna kan du servera såsen tillsammans med shiratakinudlar. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 1 msk Oregano
- 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 2 dl Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine
- 1 burk Tomater krossade konserv m lag
Gör så här:
- Lägg färsen i en stor stekpanna. Tillsätt finhackad lök och pressad vitlök. Stek ca 20 minuter till färsen får lite färg.
- Vänd ner ajvar, krossade tomater, oregano, salt och peppar i färsen. Rör runt och låt såsen sjuda ca 10 minuter.
- Servera tillsammans med pasta eller shiratakinudlar.
Variationstips
Blandfärsen kan bytas ut mot annan färs, även vegetariskt alternativ
Gillar
Kommentarer
-
låter som nåt jag måste pröva.
-
Det blir lite andra smaker än på ens "vanliga" köttfärssås
Hoppas det ska smaka!
Logga in för att skriva en kommentar.