icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
29 april 2023 09:08
2

Köttfärssås med ajvar

34478c9e-cf95-47fe-909f-7852571f98c0.jpg

Vill du ta köttfärssåsen till nya nivåer så testa att tillsätta ajvar relish. Det blir en fyllig smak av paprika, aubergine, vitlök och tomat. Supergott och fräscht! Håller du nere på kolhydraterna kan du servera såsen tillsammans med shiratakinudlar. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk Salt
  • 1 msk Oregano
  • 500 g Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
  • 1 st Lök gul,
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 2 dl Ajvar relish grönsakspasta m paprika aubergine
  • 1 burk Tomater krossade konserv m lag

Gör så här:

  1. Lägg färsen i en stor stekpanna. Tillsätt finhackad lök och pressad vitlök. Stek ca 20 minuter till färsen får lite färg.
  2. Vänd ner ajvar, krossade tomater, oregano, salt och peppar i färsen. Rör runt och låt såsen sjuda ca 10 minuter.
  3. Servera tillsammans med pasta eller shiratakinudlar.

Variationstips

Blandfärsen kan bytas ut mot annan färs, även vegetariskt alternativ

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 29 april 2023 09:12
    pralin

    låter som nåt jag måste pröva.

  • 29 april 2023 09:32

    Det blir lite andra smaker än på ens "vanliga" köttfärssås smiley Hoppas det ska smaka!

Logga in för att skriva en kommentar.