Krämig kycklinggratäng med vitkål och färskost
Här kommer ett recept på en krämig gratäng med grillad kyckling och vitkål som får smak av färskost, vitlök och oregano. Ett perfekt recept för dig som äter LCHF. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk lökpulver
- 1 msk oregano
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 600 g Grillad kyckling m skinn
- 800 g Vitkål
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 20 g Smör fett 80 %
- 150 g Färskost fett 27% typ Philadelphia
- 2 dl Creme fraiche fett 34%
- 80 g Ost hårdost fett 26%
Gör så här:
- Ta bort skinnet från den grillade kycklingen. Riv kycklingköttet i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form.
- Strimla vitkålen med en mandolin eller en osthyvel. Lägg ner i en stekgryta, pressa ner vitlök och stek i smör till den mjuknar något, ca 10 minuter.
- Tillsätt färskost, créme fraiche, lökpulver och oregano. Blanda väl, smaka av med salt och svartpeppar. Fördela därefter den krämiga vitkålen ovanpå kycklingen.
- Riv osten och strö över gratängen. Gratinera i 200 graders ugn ca 20 minuter.
Variationstips
Kycklingen kan bytas ut mot quornfilé om du vill ha ett vegetariskt alternativ. Mejeriprodukterna kan bytas ut mot magrare alternativ om du vill ha ett lägre energiinnehåll.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.