icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
24 november 2019 14:33

Kyckling chilicheese

Enkelt, krämigt, hett och smakrikt. Så summerar man nog bäst den här rätten. Styrkan går att variera med mer eller mindre jalapenos. Kanongott! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner: 

  • 1 krm Svartpeppar

  • 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 200 g Färskost fett 27% typ Philadelphia

  • 80 g Cheddar Ost 27% VALIO

  • 80 g GREEN JALAPEÑOS HOT SANTA MARIA

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 3 dl Creme fraiche fett 34%

  • 0.5 st Citron

  • 0.5 msk Örtsalt

  • 1 msk Smör fett 80 %

  • 600 g Blomkål

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop färskost, finhackade jalapenos, och pressad vitlök. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med ostblandningen. Blir det ostblandning över så kan du toppa fileérna med denna innan den ska gratineras i ugnen.
  3. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar och stek i smör några minuter på varje sida. Lägg därefter i en ugnssäker form.
  4. Blanda därefter ihop crème fraiche, örtsalt, peppar, skal från en halv citron. Häll såsen över kycklingen. Toppa med riven cheddarost och låt gratinera ca 15-20 minuter.
  5. Riv blomkålen till ris på grövsta sidan av ett rivjärn, alternativt kör den till ris i en mixer. Lägg i en kastrull och fyll med vatten. Låt koka någon minut tills riset känns färdigt och häll sedan av vattnet. Servera därefter tillsammans med gratängen.

Serveringstips: Med blomkålsris eller vanligt ris. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.