Kyckling chilicheese
Enkelt, krämigt, hett och smakrikt. Så summerar man nog bäst den här rätten. Styrkan går att variera med mer eller mindre jalapenos. Kanongott! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 200 g Färskost fett 27% typ Philadelphia
- 80 g Cheddar Ost 27% VALIO
- 80 g GREEN JALAPEÑOS HOT SANTA MARIA
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 3 dl Creme fraiche fett 34%
- 0.5 st Citron
- 0.5 msk Örtsalt
- 1 msk Smör fett 80 %
- 600 g Blomkål
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop färskost, finhackade jalapenos, och pressad vitlök. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med ostblandningen. Blir det ostblandning över så kan du toppa fileérna med denna innan den ska gratineras i ugnen.
- Krydda kycklingen med salt och svartpeppar och stek i smör några minuter på varje sida. Lägg därefter i en ugnssäker form.
- Blanda därefter ihop crème fraiche, örtsalt, peppar, skal från en halv citron. Häll såsen över kycklingen. Toppa med riven cheddarost och låt gratinera ca 15-20 minuter.
- Riv blomkålen till ris på grövsta sidan av ett rivjärn, alternativt kör den till ris i en mixer. Lägg i en kastrull och fyll med vatten. Låt koka någon minut tills riset känns färdigt och häll sedan av vattnet. Servera därefter tillsammans med gratängen.
Serveringstips: Med blomkålsris eller vanligt ris.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.