Kyckling i grönpepparsås
k
Den här måltiden var en av mina favoriter under min uppväxt! Då kallades rätten för "filippinsk pippi" :D
Idag kallar jag den kyckling i grönpepparsås. I originalreceptet ingår crème fraiche eller vanlig grädde men det går precis lika bra att byta ut detta mot kokosgrädde för den som hellre vill det. Hur som helst så är det ett väldigt enkelt recept och går bra att frysa in om man vill göra lite lunchlådor.
Ingredienser till 4 port:
- 2 msk Grönpeppar
- 500 g Grillad kyckling m skinn
- 1 msk Smör fett 80 %
- 1.5 msk Sojasås
- 1.5 msk Senap fransk
- 4 dl Creme fraiche fett 34%
- 0.5 dl Jordnötter rostade saltade
Gör så här:
- Ta bort skinnet på kycklingen. Dela köttet med fingrarna i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt krossad grönpeppar. Fräs som hastigast. Tillsätt därefter soja, senap och crème fraiche. Låt koka upp.
- Häll såsen över kycklingen och gratinera ca 20 minuter i 200 grader varm ugn.
- Hacka nötterna grovt och strö över gratängen innan servering.
Variationstips
Byt ut crème fraiche mot grädde eller kokosgrädde.
Serveringstips
Med blomkålsris eller vanligt ris och en stor sallad
Gillar
Kommentarer
-
Detta lät ju suveränt gott men man kan väl utesluta nötterna kanhända.
-
Låter super gott!
-
Ääälskar grönpeppar. Jag har recept på grönpepparbiffar (köttfärs). Jättegoa! Nu blir det till att laga Grönpepparpippi!
-
Lät supergott
-
Mums filibabba!
-
Detta ska jag göra till min fjällgubbe imorgon 👏👏
Då tar jag färsk kyckling ( innerfile´er) och steker på lite. Gör såsen och gratinerar.
Tack , detta kom som en perfekt timing.
Senast uppdaterad 16 april 2019 21:33
Logga in för att skriva en kommentar.