Kyckling Kung Pao
Snabbt, nyttigt och galet gott! Gör gärna dubbel sats och frys in till lunchlådor. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk Arrowrot
- 2.5 dl Vatten
- 2 St Röda chlifrukter
- 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 1 st Paprika grön
- 1 st Paprika röd
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1.5 dl Jordnötter rostade saltade
- 2 msk Sojasås
- 1 msk Vinäger ättiksyra 7 %
- 1 msk Honung
- 20 g Ingefära
- 2 msk Sesamolja
- 1 msk Sesamfrön torkade
Gör så här:
- Skär kycklingen i bitar. Hetta upp sesamolja i en stekpanna och bryn kycklingen under omrörning tills den är genomstekt. Ställ åt sidan.
- Tärna paprikan, finhacka chilin och pressa vitlöken. Fräs i olja några minuter. Paprikan ska fortfarande ha tuggmotstånd.
- Tillsätt jordnötter och fräs ytterligare någon minut.
- Blanda ner finriven ingefära, honung, vinäger, soja och vatten i stekpannan. Vänd ner arrowrot, vispa runt. Vänder därefter ner kycklingen. Låt sjuda tills såsen tjocknar något.
- Strö över sesamfrön innan servering.
- Servera med ris, äggnudlar eller shiratakinudlar. Smaklig spis!
Gillar
Kommentarer
-
Galet gott?! Det tror jag faktiskt att det är😋 Tack för ett nytt recept!
-
Ser jättegott ut måste jag prova...Tack för recept och talande bild.
Logga in för att skriva en kommentar.