Kyckling med gorgonzolasås
Här kommer ett recept som jag ofta gör då jag vill ha något enkelt och som går relativt snabbt att tillaga. Rätten går att variera på så sätt att man kan byta ut en fullfet grädde mot ett mindre fet variant, alternativt ett växtbaserat alternativ. Jag brukar servera rätten tillsammans med shiratakinudlar, men går självklart att servera med pasta, ris eller potatis - beroende på dina preferenser. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 200 g Champinjoner
- 20 g Smör fett 80 %
- 150 g Gorgonzola Michelangelo
- 3 dl Vispgrädde fett 40%
- 4 msk Pestosås basilika parmesan valnöt
Gör så här:
- Dela kycklingfileérna i 2 cm skivor och stek gyllene i smör. Sätt därefter in i 150 graders ugn ca 15 minuter.
- Skiva champinjonerna och lägg ner i en stekpanna. Hacka löken och pressa ner vitlök och tillsätt dessa. Stek i smör och krydda med salt och peppar. Låt fräsa till svampen fått fin färg.
- Smula därefter ner gorgonzola, tillsätt grädde och låt sjuda ca 10 minuter.
- Lägg upp gorgonzolasåsen på en tallrik. Fördela kycklingen ovanpå och toppa med pesto.
Serveringstips
Med shiratakinudlar, ris eller pasta.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.