icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
17 februari 2020 16:24

Kyckling med gorgonzolasås

d20dd17c-4c6d-4f47-b70f-d1fb438d51d0.jpg

Här kommer ett recept som jag ofta gör då jag vill ha något enkelt och som går relativt snabbt att tillaga. Rätten går att variera på så sätt att man kan byta ut en fullfet grädde mot ett mindre fet variant, alternativt ett växtbaserat alternativ. Jag brukar servera rätten tillsammans med shiratakinudlar, men går självklart att servera med pasta, ris eller potatis - beroende på dina preferenser. Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 1 krm Svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 200 g Champinjoner

  • 20 g Smör fett 80 %

  • 150 g Gorgonzola Michelangelo

  • 3 dl Vispgrädde fett 40%

  • 4 msk Pestosås basilika parmesan valnöt

Gör så här:

  1. Dela kycklingfileérna i 2 cm skivor och stek gyllene i smör. Sätt därefter in i 150 graders ugn ca 15 minuter.
  2. Skiva champinjonerna och lägg ner i en stekpanna. Hacka löken och pressa ner vitlök och tillsätt dessa. Stek i smör och krydda med salt och peppar. Låt fräsa till svampen fått fin färg.
  3. Smula därefter ner gorgonzola, tillsätt grädde och låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Lägg upp gorgonzolasåsen på en tallrik. Fördela kycklingen ovanpå och toppa med pesto.

Serveringstips

Med shiratakinudlar, ris eller pasta. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.