Kyckling med grönsaksris
Här kommer ett recept på en smakrik risrätt med grönsaker och kycklingfilé. Vill du föränkla rätten ytterligare går det fint att använda färdiggrillad kyckling som du delar med fingrarna till mindre bitar. Tillsätt då kycklingen i slutet tillsammas med det kokta riset. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Till 4 portioner behöver du:
- 2 dl Vatten
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 1 tsk curry
- 0.5 msk Spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 3 dl Ris långkornigt okokt
- 1 st Lök gul,
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 st Paprika röd
- 2 dl Gröna ärter frysta
- 1.5 dl Majskorn konserv u lag
- 1 mellanstor(a) Morot
- 2 msk Tomatpuré konc konserv
- 1 burk Tomater krossade konserv m lag
- 1.5 msk Kycklingfond BONG TOUCH OF TASTE
- 2 msk Olivolja
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning och låt svalna.
- Tärna kycklingfileérna. Hetta upp olja i en stekpanna och vänd ner kyckling, finhackad gul lök och pressad vitlök. Tilsätt paprikapulver, spiskummin och curry. Stek tills kycklingen får lite färg. Lägg över till en större gryta.
- Skala och finhacka moroten. Tärna paprikan. Vänd ner morot, majs, paprika, morot och tomatpuré i grytan. Låt fräsa någon minut.
- Häll ner krossad tomat, vatten, svartpeppar och fond. Låt puttra under lock ca 20 minuter. Vänd till sist ner riset och låt det bli varmt. Klart att servera.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.