icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
2 mars 2024 15:54

Kyckling med grönsaksris

4454cf07-04de-44ed-acb2-5b1c31d04b74.jpeg

Här kommer ett recept på en smakrik risrätt med grönsaker och kycklingfilé. Vill du föränkla rätten ytterligare går det fint att använda färdiggrillad kyckling som du delar med fingrarna till mindre bitar. Tillsätt då kycklingen i slutet tillsammas med det kokta riset. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Till 4 portioner behöver du:

  • 2 dl Vatten

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 0.5 tsk Salt

  • 1 tsk curry

  • 0.5 msk Spiskummin

  • 1 msk paprikapulver

  • 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 3 dl Ris långkornigt okokt

  • 1 st Lök gul,

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 1 st Paprika röd

  • 2 dl Gröna ärter frysta

  • 1.5 dl Majskorn konserv u lag

  • 1 mellanstor(a) Morot

  • 2 msk Tomatpuré konc konserv

  • 1 burk Tomater krossade konserv m lag

  • 1.5 msk Kycklingfond BONG TOUCH OF TASTE

  • 2 msk Olivolja

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning och låt svalna.
  2. Tärna kycklingfileérna. Hetta upp olja i en stekpanna och vänd ner kyckling, finhackad gul lök och pressad vitlök. Tilsätt paprikapulver, spiskummin och curry. Stek tills kycklingen får lite färg. Lägg över till en större gryta.
  3. Skala och finhacka moroten. Tärna paprikan. Vänd ner morot, majs, paprika, morot och tomatpuré i grytan. Låt fräsa någon minut.
  4. Häll ner krossad tomat, vatten, svartpeppar och fond. Låt puttra under lock ca 20 minuter. Vänd till sist ner riset och låt det bli varmt. Klart att servera.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.