icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
10 augusti 2019 19:40

Kyckling med rostat blomkålsmos

6f984ad2-c521-40bc-8538-01e2dac659fc.jpg

Enkel och snabb middag som sköter sig själv i ugnen. Vill du öka fettprocenten och göra rätten mer LCHF-vänlig går det utmärkt att tillsätta smör i blomkålsmoset. Du som är plusmedlem hittar även recepet här. 

Ingredienser till 4 portioner:      

  • 1 krm Svartpeppar

  • 1 nypa Salt

  • 600 g Blomkål

  • 4 msk Olivolja

  • 1 klyfta(or) Vitlök

  • 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå

  • 250 g Broccoli

Gör så här:

  1. Dela blomkålen i bitar och lägg på en plåt. Ringla över 2 msk olja och pressa över vitlök. Rosta i 200 graders ugn ca 20 minuter.
  2. Stek kycklingfiléerna i ugnen ca 20 minuter samtidigt som blomkålen. Ringla över 2 msk olivolja. Salta och peppra.
  3. Koka broccolin i lättsaltat vatten.
  4. Mixa den rostade blomkålen till ett mos och servera tillsammans med kyckling och broccoli. Smaka av med salt och peppar.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.