Kyckling teriyaki

Idag bjuder vi på en smakrik och fettsnål variant av klassikern kyckling i teriyakisås. Vi har valt att koka kycklingfiléer som sedan "rivs" i munsbibar och blandas med den smakrika såsen som bland annat innehåller japansk soja, honung, ingefära och sesamolja. Du som är plusmeldem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 g kycklingbröstfilée
- 1 dl japansk soja
- 1 dl vatten
- 2 msk socker
- 1 msk sesamolja
- 1 msk färskriven ingefära
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk risvinäger (eller äppelcidervinäger)
- 1 msk majsstärkelse
- 200 g jasminris okokt
- 500 g broccoli
- 1,5 msk sesamfrön (gärna rostade)
Gör så här:
- Koka kycklingfiléerna i vatten ca 12 minuter. Häll av vattnet och låt filéerna svalna något. Riv därefter filéerna i lagom stora munsbitar.
- Blanda soja, vatten, strösocker, sesamolja, ingefära, finriven vitlök och vinäger i en kastrull. Koka upp under omrörning.
- Blanda majsstärkels med 2 msk kallt vatten i ett glas till stärkelsen löser sig. Häll därefter nber i kastrullen. Låt sjuda på svag värme till såsen tjocknar ca 3 minuter.
- Koka riset enligt anvisning på paket.
- Dela broccolin i mindre buketter. Lägg i en kastrull och häll på vatten. Koka ca 3 minuter. Känn efter med en sticka om den är färdig.
- Vänd ner kycklingen i kastrullen med teriyakisås. Rör runt och låt allt bli varmt. Servera därefter med kokt ris och broccoli. Strö över sesamfrön innan servering.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.