Kycklinggratäng med mango chutney
Här kommer ett recept på en syrlig och lite het gratäng med kyckling, paprika, mango chutney och sambal oelek. Jag serverar gratängen tillsammans med blomkålsris, men det går givetvis bra att använda vanligt ris om du föredrar det. Vill du miska på fettet går det bra att välja magrare mejeriprodukter. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 tsk Salt
- 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 1 st Paprika röd
- 400 g Champinjoner
- 1 msk Smör fett 80 %
- 2 dl Vispgrädde fett 40%
- 2 dl Creme fraiche fett 34%
- 2 msk Mango Chutney
- 5 g Sambal oelek
- 80 g Ost hårdost fett 28%
- 500 g Blomkål
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Strimla kycklingfileér och paprika och skiva champinjonerna.
- Stek kycklingstrimlorna ca 5 minuter i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg ner i en ugnssäker form. Stek därefter svampen till den får fin färg och fördela över kycklingen. Toppa med den strimlade paprikan.
- Bland ihop grädde, crème fraiche, mango chutney och sambal oelek. Häll såsen i formen.
- Riv osten och strö denna över gratängen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Gillar
Kommentarer
-
Det lät supergott så tack för receptet, sparar det för kommande dagar :P
-
Detta ska jag testa redan idag
.
Jag har allt utom mango hemma....så tar nog Plommonchutney istället och hoppas det går lika bra
Det finns flera burkar av det här...som oftast "glöms bort ".
Utvärdering kommer.
TACK för tips. Jessica
-
Hoppas det ska smaka KaLiJe!
Tror det går lika bra med plommonchutney Bella. Ska bli kul att höra din utvärdering
-
Tack tack taaa...ck.🙏
Så gott det blev med plommonchutney också, Jessica.
Detta är en keeper. 👌😋
Senast uppdaterad 14 mars 2023 17:54
-
Så kul att höra❤️😁
Logga in för att skriva en kommentar.