Kycklinggratäng med mangochutney och curry
Här kommer ett väldigt enkelt men ack så gott recept. Först bryner man hela kycklngbröst runt om i en stekpanna. Därefter hackas grönsaker som läggs ovanpå fileérna. Sedan blandar man ihop alla ingredienser till såsen och häller denna ovanpå. Skjuts in i ugnen och 25 minuter senare är det klart! Servera med blomkålsris eller vanligt ris. Du som här plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser 4 portioner:
- 1 krm Svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 2 tsk Curry
- 4 st Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 1 st Paprika röd
- 200 g Mango
- 200 g Minimajskolvar SUN VALLEY
- 20 cm Purjolök
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 3 dl Creme fraiche fett 34%
- 2 dl Kokosmjölk,
- 15 g Sambal oelek
- 4 msk Mango Chutney
- 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Smält smöret i stekpanna och bryn därefter kycklingfiléerna 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg därefter filéerna i en ugnsfast form.
- Skär paprikan i 2 cm stora bitar, halvera majsarna längsmed och skiva purjon i tunna skivor. Skär mangon i 1 cm stora bitar. Fördela grönsakerna ovanpå fileérna.
- Blanda ihop crème fraiche, kokosmjölk, sambal oelek, mango chutney, pressad vitlök och curry. Smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen. Ställ in i 200 grader varm ugn och gratinera ca 25 minuter.
- Servera med kokt blomkålsris alternativt vanligt ris.
Kommentarer
-
Mmmm, låter jättegott, det ska jag prova
Den får du gärna bjuda på under vår resa...
Senast uppdaterad 27 april 2019 17:56
-
Den är superenkel och och god! Het och söt, vilket man kan öka eller minska efter tycke och smak.
Menyn för resan är redan spikad, just den här rätten är inte med, men hoppas maten ändå kommer falla väl i smak
Ska bli så kul att träffas!
Ses snart!
Logga in för att skriva en kommentar.