Kycklinggratäng med örter och crème fraiche
Blev bjuden på en den här goda maträtten av en vän igår! Få ingredienser, få moment men rätten blir magisk! Jag blev serverad en sallad som tillbehör, men jag är övertygad om att det även fungerar med ris eller pressas potatis om man föredrar detta. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Till 4 portioner behöver du:
1 krm Svartpeppar 1 nypa Salt 1 tsk Basilika 1 tsk oregano 2 tsk Dragon 500 g Kyckling bröstfilé u skinn rå 2 msk Sojasås söt 3 dl Creme fraiche fett 34% 0.5 dl Chilisås glasflaska HEINZ 1 klyfta(or) Vitlök 1 msk Senap fransk 1 msk Smör fett 80 %
Gör så här:
- Pensla kycklingfileérna med soja och ställ in i 200 graders ugn ca 15 minuter i en ugnssäker form.
- Pressa ner vitlöken i en kastrull och låt fräsa en stund i smöret. Blanda ihop resten av ingredienserna till såsen och låt puttra 5 minuter. Häll sedan såsen över kycklingen.
- Strö över riven ost och låt gratinera ca 5-20 minuter.
Gillar
Kommentarer
-
Man tackar för ännu en gratäng...måste köpa kyckling nu.
Dagens test med lax blev så gott.😋👏👏
-
Detsamma säger jag. Har kyckling i frysen👌
-
Vad kul att höra🤗👍🏻!
Logga in för att skriva en kommentar.