Kycklinggratäng med pesto och keso
Vill du prova en snabb och god kycklinggratäng med smak av pesto och soltorkade tomater hoppas jag du provar det här recepet. Servera med en sallad alternativt ris beroende på diet. Det går bra att byta ut keso, gratängost och grädde mot magrare altenativ om du räknar kalorier eller vill minska på mängden fett. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 nypa Salt
- 1 krm Mellanmalen svartpeppar
- 500 g Grillad kyckling m skinn
- 30 g PESTO GENOVESE SANTA MARIA
- 250 g Keso färskost fett 4%
- 30 g Parmesanost hårdost riven fett 30%
- 50 g Riven ost Gratäng 24% ARLA KÖKET
- 4 st Soltorkade tomater i olja avrunna
- 1.5 dl Matlagningsgrädde fett 15%
- 1 klyfta(or) Vitlök
Gör så här:
- Riv det grillade kycklingköttet i mindre bitar och lägg i en gratängform. Strimla de soltorkade tomaterna och fördela över kycklingen.
- Blanda ihop keso, pesto, grädde, pressad vitlök och smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över kycklingen.
- Bland finriven parmesan med den rivna gratängosten. Strö ostblandningen över gratängen. Gratinera ca 15 minuter till osten får min färg i 225 graders ugn.
Gillar
Kommentarer
-
Verkar riktigt gott, ska testas!
-
Samma här...kollade i minnesbanken (hårddisken) vad som redan fanns att tillgå...så resten fixar jag imorgon till " lillelördań ". Blir perfekt .
TACK för tipset och ha det gott Jessica
-
Enkelt och gott👍🏻😁!
Ha det gott du med Bella🤗
-
Testat a' la Bella....så gott. Tog kycklinginnerfile' och kryddade själv. Tack 🤗
-
Ser riktigt gott ut
Logga in för att skriva en kommentar.