Kycklingnuggets i airfryer
Idag bjuder vi på superkrispiga, fettsnåla nuggets av kyckling och panko som tillagas i airfryer. Servera nuggetsen till exempelvis ris, havreris, nudlar eller en asiatisk coleslaw. Vill du ha en mager dipp till dina nuggets så välj kvarg som bas. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 0,5 dl rismjöl
- 1 ägg
- 30 g panko
- 1 tsk rapsolja
- 500 g kycklingfilé
Gör så här:
- Skär kycklingfileérna i lagom stora nuggetsbitar.
- Bland rismjöl, salt, vitlökspulver, paprikapulver i en skål.
- Knäck ägget i en annan skål och vispa upp det i en annan skål.
- Lägg panko i ytterligare en annan skål.
- Vänd kycklingbitarna först i mjöl, därefter ägg och till sist i panko.
- Lägg kycklingbitarna i airfryerkorgen, inte för trångt. Spraya lätt med lite olja.
- Kör i 200 graders värme ca 12 minuter. Vänd nuggetsen efter halva tiden.
- Servera direkt med valfri dipp.
Gillar
Kommentarer
-
wow, det där ska jag testa.
Jag tillhör de som aldrig ätit kyckling nuggets, för jag vet inte vad som är i dem... Men det här ska jag göra till veckan.
Tack för receptet.
-
Hoppas att du gillar dem😊
-
Jag har em airfryer... Som jag bara bakar baguetter i. Har inte lärt mig att gilla den... som andra maskiner i köket.
Detta låter som nåt jag vill prova att göra. Jag brukar steka mina i stekpanna på spisen. Också panerade med ägg och panko blandat med riven parmesan och kryddor.
Tack 🙏
-
Jag tycker airfryern är toppen när det kommer till att få till krispighet. Bland favoriterna finns krossad potatis och granola👌🏻 Testa att göra dina nuggets en gång i airfryern och jämför resultatet.
Det går fin-fint att steka dem, men som sagt testa och se vad du får för skillnad😊 -
Funderade på om man skulle använda rivenkokos istället för panko. Borde fungera, det blir ju dessutom glutenfritt då.
-
Ja det kanske kan vara något. Annars finns det glutenfri panko.
-
Butiken jag handlar i hade inte panko, så det blev kokos den här gången, gjorde på ett kg kyckling. Blev väldigt gott, ska även lägga till chili nästa gång, för lite mer sting. Gick fyra ägg och flera dl kokos, men blev väldigt gott. Blir något jag gör flera gånger.
-
Vad roligt att höra! Och vilket bra tips att det gick bra med kokos också👍🏻
Logga in för att skriva en kommentar.