Kycklingpizza
Idag bjurder vi på en "pizza" där botten består av tunna, utbankade kycklingfiléer som därefter toppats med röd pesto, grönsaker och riven ost. En portion innehåller hela 39 g protein och endast 4 g kolhydrater och 9 g fett. Servera gärna med en pizzasallad bredvid. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 tsk Oregano
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 1 nypa Salt
- 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
- 40 g Röd pesto EKO URTEKRAM
- 1 st Lök gul,
- 4 små Tomat
- 60 g Ost hårdost fett 28%
Gör så här:
- Dela kycklingfiléerna längs med så att du får två tunnare fileér. Banka ut dem med en köttklubba så de blir ännu tunnare. Lägg på en bakpappersklödd plåt.
- Skala och skriva löken tunt. Skiva tomaterna och riv osten.
- Bred ett tunt lager med pesto på fileérna. Toppa med lök, tomat och sist den rivna osten. Krydda med salt, peppar och oregano.
- Sätt in i 200 graders ugn ca 18 minuter. Höj därefter till 225 grader och sätt på grillfunktionen ca 3 minuter så osten får lite färg.
Gillar
Kommentarer
-
Det ska jag testa! 👍
Logga in för att skriva en kommentar.