icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
12 juli 2025 19:14
1

Kycklingpizza

5a0b43a5-f4b5-4e4e-872d-531b1484db5e.jpg

Idag bjurder vi på en "pizza" där botten består av tunna, utbankade kycklingfiléer som därefter toppats med röd pesto, grönsaker och riven ost. En portion innehåller hela 39 g protein och endast 4 g kolhydrater och 9 g fett. Servera gärna med en pizzasallad bredvid.  Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:

  • 2 tsk Oregano
  • 1 krm Grovmalen svartpeppar
  • 1 nypa Salt
  • 600 g Kyckling bröstfilé u skinn rå
  • 40 g Röd pesto EKO URTEKRAM
  • 1 st Lök gul,
  • 4 små Tomat
  • 60 g Ost hårdost fett 28%

 

Gör så här:

  1. Dela kycklingfiléerna längs med så att du får två tunnare fileér. Banka ut dem med en köttklubba så de blir ännu tunnare. Lägg på en bakpappersklödd plåt.
  2. Skala och skriva löken tunt. Skiva tomaterna och riv osten.
  3. Bred ett tunt lager med pesto på fileérna. Toppa med lök, tomat och sist den rivna osten. Krydda med salt, peppar och oregano.
  4. Sätt in i 200 graders ugn ca 18 minuter. Höj därefter till 225 grader och sätt på grillfunktionen ca 3 minuter så osten får lite färg.

Gillar

Kommentarer

  • 12 juli 2025 21:42
    LinusPL

    Det ska jag testa! 👍

Logga in för att skriva en kommentar.