Lammrostbiff med kantareller och jordärtskocka
Här kommer ett recept som passar bra nu när hösten är på ingång och skogen bjuder på både kantareller och lingon. Tyvärr bor jag för långt söderut för att hitta lingon, men ryktet säger att det sak finnas kantareller även i de skånska skogarna. Har tyvärr inte lyckats hitta några ännu, letar antagligen på fel ställe Lammrostbiffen gifter sig fint med jordärstkockorna, de smörstekta kantarellerna och de syrliga lingonen. Du som är plusmedlem hittar även recpetet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 tsk Salt
- 600 g Lammrostbiff utan kappa CHOSEN BY FARMERS
- 500 g Jordärtskocka
- 250 g Broccoli
- 0.5 msk Lingon
- 30 g Smör fett 80 %
- 0.5 tsk Mellanmalen svartpeppar
- 0.5 dl Lingon
- 400 g Kantareller
Gör så här:
- Stek köttet runt om i smör i en stekpanna så det får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg därefter i en ugnssäker form. Sätt i en köttermometer och stek färdigt i 125 graders ugn till termometern visar 60-62 grader.
- Koka jordärskockorna i vatten. Det tar ca 20 minuter beroende på storlek. Känn efter med en sticka så de är mjuka. Skala skockorna efter de kokat klart.
- Dela broccolin i mindre buketter. Låt koka upp i vatten och sjud därefter klart. Känn efter så att den har lite tuggmotstånd innan du slår av vattnet.
- Rensa och putsa kantarellerna. Dela i mindre bitar. Stek i torr stekpanna tills vätskan avdunstat. Tillsätt därefter smör och stek till kantarellerna får lite färg.
- Skär upp köttet och servera tillsammans med jordärtskocka, broccoli och smörstekta kantareller. Toppa med lingon.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.