icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
23 januari 2021 09:50

Larb chicken

579304a4-1922-46b4-b3b4-eb3b008f4e56.jpg

Här kommer ett fantastiskt gott recept som jag såg i veckan på nyhetsmorgon. Det är en superfräsch rätt baserad på kycklingfärs, vitlök, lime, chili och koriander. Rätten får sin speciella smak tack vare det rostade riset som blandas ner i färsen. Rekommenderas varmt! Du som är plusmedlem hittar även receptet här. 

Ingredienser till 4 portioner:        

  • 1 kruka Mynta

  • 1 kruka Koriander

  • 5 st Salladslökar

  • 2 st Röda chillipeppar

  • 600 g Kycklingfärs KRONFÅGEL

  • 4 msk Jasminris, ekologiskt Lindblom

  • 3 klyfta(or) Vitlök

  • 4 msk Fisksås Tra Chang

  • 2 st Lime

  • 200 g Huvudsallat

  • 3 dl Jasminris okokt

  • 1 msk Kokosfett / Kokosolja

Gör så här:

  1. Rosta riset i en torr stekpanna på medelvärme till riset blir mörkt gyllene. Rör om då och då. Mortla eller mixa det rostade riset till ett grovt pulver. Ställ åt sidan.
  2. Finhacka vitlök och bryn denna tillsammans med kycklingfärsen i en stekpanna i lite kokosolja.
  3. Skiva chilin tunt. Tillsätt denna, fisksås samt saft och finrivet skal från limen.
  4. Tag stekpannan från värmen. Skiva salladslöken tunt och vänd ner tillsammans med det rostade riset. Hacka koriandern och bladen från myntan och lägg även ner dessa i pannan. Blanda väl.
  5. Servera färsen med salladsblad och kokt ris.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.