Larb chicken
Här kommer ett fantastiskt gott recept som jag såg i veckan på nyhetsmorgon. Det är en superfräsch rätt baserad på kycklingfärs, vitlök, lime, chili och koriander. Rätten får sin speciella smak tack vare det rostade riset som blandas ner i färsen. Rekommenderas varmt! Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 kruka Mynta
- 1 kruka Koriander
- 5 st Salladslökar
- 2 st Röda chillipeppar
- 600 g Kycklingfärs KRONFÅGEL
- 4 msk Jasminris, ekologiskt Lindblom
- 3 klyfta(or) Vitlök
- 4 msk Fisksås Tra Chang
- 2 st Lime
- 200 g Huvudsallat
- 3 dl Jasminris okokt
- 1 msk Kokosfett / Kokosolja
Gör så här:
- Rosta riset i en torr stekpanna på medelvärme till riset blir mörkt gyllene. Rör om då och då. Mortla eller mixa det rostade riset till ett grovt pulver. Ställ åt sidan.
- Finhacka vitlök och bryn denna tillsammans med kycklingfärsen i en stekpanna i lite kokosolja.
- Skiva chilin tunt. Tillsätt denna, fisksås samt saft och finrivet skal från limen.
- Tag stekpannan från värmen. Skiva salladslöken tunt och vänd ner tillsammans med det rostade riset. Hacka koriandern och bladen från myntan och lägg även ner dessa i pannan. Blanda väl.
- Servera färsen med salladsblad och kokt ris.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.