Laxburgare med citroncrème
Passar ni också på att grilla så fort vädret tillåter det? Hos oss går grillen varm under sommarmånaderna. Igår grillade vi de här laxburgarna som ni ska få recept på. Till det hade vi den syrliga citroncrèmen, stekt sparris och kokt färskpotatis. Sååå gott!
Ingredienser 4 portioner
500,0 gram Lax rå
2,0 st Äggula konventionellt
4,0 msk (Finklippt) Dill
1,0 dl (finklippt) Gräslök
2,0 nypa Salt
2,0 krm Svartpeppar
100,0 gram Färskost fett 27% typ Philadelphia
2,0 dl Turkisk Yoghurt
1,0 st Citronskal
2,0 nypa Salt
2,0 krm Svartpeppar
500,0 gram Sparris grön
1,0 klyfta(or) Vitlök
4,0 msk (smält) Smör fett 80 %
2,0 msk Citronjuice färskpressad
20,0 cocktail Tomat
Gör så här:
1. Mixa laxen grovt. Blanda med finhackad lök, dill, äggula, salt och peppar. Forma till fyra burgare.
2. Grilla eller stek i smör tills de är färdiga.
3. Blanda ihop färskost, yoghurt, pressad vitlök och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
4. Stek sparrisen i smör. Tillsätt halverade tomater mot slutet. Slå över citronsaften och krydda med salt och peppar. Servera tillsammans med laxburgare och citroncrème.
Gillar
Kommentarer
-
Låter gott! Roligt att fixa laxen på ett anorlunda sätt. Jag steker den vanligtvis. Skall definitivt lagas! Kanske redan ikväll...
Logga in för att skriva en kommentar.