Laxgratäng med potatis och spenat
Idag bjuder vi på en enkel gratäng med lax, potatis och spenat. För att spara tid i ugnen har vi förkokt potatisen. Du som är plusmedlem hittar även recetpet här.
Ingredienser till 6 portioner:
- 1 dl Vatten
- 1 krm Grovmalen svartpeppar
- 0.5 tsk Salt
- 750 g Lax rå
- 750 g Potatis kokt
- 450 g Spenat fryst
- 300 g Keso färskost fett 4%
- 0.5 st Citron
- 100 g riven ost
Gör så här:
- Skiva den kokta potatisen i ca 0,5 cm tjocka skivor och skär laxen i cm tjocka bitar.
- Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur den tinade spenaten.
- Lägg ner keso, spenat, vatten, skal och saft från citronen i en mixer. Kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
- Varva potatis, lax och spenatröra i en gratängform. Översta lagret ska vara spenatröran.
- Strö över riven ost och ställ in i 200 graders ugn ca 20 minuter.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.