icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
1 december 2024 17:22

Laxgratäng med potatis och spenat

b1d5041b-0866-4132-a1cf-607dba71e714.jpg

Idag bjuder vi på en enkel gratäng med lax, potatis och spenat. För att spara tid i ugnen har vi förkokt potatisen. Du som är plusmedlem hittar även recetpet här.

Ingredienser till 6 portioner:

  • 1 dl Vatten

  • 1 krm Grovmalen svartpeppar

  • 0.5 tsk Salt

  • 750 g Lax rå

  • 750 g Potatis kokt

  • 450 g Spenat fryst

  • 300 g Keso färskost fett 4%

  • 0.5 st Citron
  • 100 g riven ost

Gör så här:

  1. Skiva den kokta potatisen i ca 0,5 cm tjocka skivor och skär laxen i cm tjocka bitar.
  2. Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur den tinade spenaten.
  3. Lägg ner keso, spenat, vatten, skal och saft från citronen i en mixer. Kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva potatis, lax och spenatröra i en gratängform. Översta lagret ska vara spenatröran. 
  5. Strö över riven ost och ställ in i 200 graders ugn ca 20 minuter. 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.