icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
8 januari 2018 07:59

Laxkotlett med ugnsrostad brysselkål

4b4e905c-84f5-4b46-886a-56995f35ae9d.jpg

Tillbaka till vardagen igen! Ganska skönt med rutiner, i alla fall de som gäller mat, träning och sömn. Över jul och nyår har det blivit mycket av det goda och kroppen längtar efter mycket grönt och fräsch mat.

Vi har släppt en ny kickstart, Clean eating, som innrhålle ren och naturlig mat fri från tillsatser, gluten och mjölkprodukter.  Läs mer om kickstarten här

Idag bjuder vi på ett snabblagat, näringsrikt och supergott recept från vår Clean eating kickstart  - smörstekt laxkotlett med ugnsrostad brysselkål. Varför inte göra dubbelt upp så har du morgondagens lunchlåda fixad med?!

Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Till 1 portion behöver du:
180,0 gram Lax rå
200,0 gram Brysselkål
2,0 mellan Tomat
0,5 msk Olivolja
0,5 msk (fast) Smör fett 80 %

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Ansa och skölj brysselkålen och tomaterna. Dela dem på mitten och lägg i en ugnsfast form.

3. Ringla över olivolja och salta, rör om ordentligt så grönsakerna täcks av oljan.

4. Rosta mitt i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills dess att brysselkålen fått ordentlig yta, rör om någon gång under rostningen.

5. Hetta upp en stekpanna med smör och stek laxen försiktigt, tänk på att inte steka för mycket så den blir torr. Krydda med salt och peppar.

6. Lägg upp den stekta laxen på en tallrik, ta ut brysselkålen från ugnen och lägg brevid.

7. Strö över flingsalt och servera direkt, smaklig måltid!

 

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.