Laxkotlett med ugnsrostad brysselkål
Tillbaka till vardagen igen! Ganska skönt med rutiner, i alla fall de som gäller mat, träning och sömn. Över jul och nyår har det blivit mycket av det goda och kroppen längtar efter mycket grönt och fräsch mat.
Vi har släppt en ny kickstart, Clean eating, som innrhålle ren och naturlig mat fri från tillsatser, gluten och mjölkprodukter. Läs mer om kickstarten här
Idag bjuder vi på ett snabblagat, näringsrikt och supergott recept från vår Clean eating kickstart - smörstekt laxkotlett med ugnsrostad brysselkål. Varför inte göra dubbelt upp så har du morgondagens lunchlåda fixad med?!
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Till 1 portion behöver du:
180,0 gram Lax rå
200,0 gram Brysselkål
2,0 mellan Tomat
0,5 msk Olivolja
0,5 msk (fast) Smör fett 80 %
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ansa och skölj brysselkålen och tomaterna. Dela dem på mitten och lägg i en ugnsfast form.
3. Ringla över olivolja och salta, rör om ordentligt så grönsakerna täcks av oljan.
4. Rosta mitt i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills dess att brysselkålen fått ordentlig yta, rör om någon gång under rostningen.
5. Hetta upp en stekpanna med smör och stek laxen försiktigt, tänk på att inte steka för mycket så den blir torr. Krydda med salt och peppar.
6. Lägg upp den stekta laxen på en tallrik, ta ut brysselkålen från ugnen och lägg brevid.
7. Strö över flingsalt och servera direkt, smaklig måltid!
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.