LCHF: Baconlindad köttfärslimpa
Idag blev det en "modern" köttfärslimpa till middag. Förutom bacon smaksatte jag den med oliver, soltorkade tomater och fetaost. En riktig höjdare med andra ord :D
Färsen går snabbt att svänga ihop och sköter sedan sig själv i ugnen, precis som jag vill ha det.
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Till 4 portioner behöver du:
600,0 gram nötfärs
1,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
20,0 st Oliver svarta m olja konserv
150,0 gram Fetaost fett 25%
40,0 gram Soltorkade tomater i olja avrunna
1,0 paket(er) a´140 gr Gris bacon
0,5 tsk salt
1,0 tsk grovmalen svartpeppar
2,0 tsk oregano
0,5 tsk chili flakes
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka oliver, tomat och lök fint. Lägg färsen i en bunke och tillsätt grönsakerna. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt (ta det lite försiktigt med detta) peppar, chiliflakes och oregano. Blanda allt väl.
2. Dela färsen i två delar och lägg den ena delen på en skärbräda. Smula över fetaosten och lägg sedan resten av färsen ovanpå. Forma till en limpa.
3. Klä in limpan med bacon och tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter.
Servera tillsammans med exempelvis en stor blandad sallad, eller kokt blomkål/blomkålsmos.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.