icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
2 april 2017 18:17

LCHF: Baconlindad köttfärslimpa

a09c91c2-6f8d-4dcd-98da-69f9829801ce.jpg

Idag blev det en "modern" köttfärslimpa till middag. Förutom bacon smaksatte jag den med oliver, soltorkade tomater och fetaost. En riktig höjdare med andra ord :D 

Färsen går snabbt att svänga ihop och sköter sedan sig själv i ugnen, precis som jag vill ha det. 

Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Till 4 portioner behöver du:
600,0 gram nötfärs
1,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
20,0 st Oliver svarta m olja konserv
150,0 gram Fetaost fett 25% 
40,0 gram Soltorkade tomater i olja avrunna
1,0 paket(er) a´140 gr Gris bacon
0,5 tsk salt
1,0 tsk grovmalen svartpeppar
2,0 tsk oregano
0,5 tsk chili flakes

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka oliver, tomat och lök fint. Lägg färsen i en bunke och tillsätt grönsakerna. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt (ta det lite försiktigt med detta) peppar, chiliflakes och oregano. Blanda allt väl.

2. Dela färsen i två delar och lägg den ena delen på en skärbräda. Smula över fetaosten och lägg sedan resten av färsen ovanpå. Forma till en limpa.

3. Klä in limpan med bacon och tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter.

Servera tillsammans med exempelvis en stor blandad sallad, eller kokt blomkål/blomkålsmos.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.