LCHF: Broccoligratäng med köttfärs
Här kommer ett rykande färskt recept som jag lagade i veckan. För mig är det viktigt att vardagsmaten är enkel, går snabbt att tillaga och att innehållet består av bra råvaror
Gratängen är ganska”snäll” i smaken, men den går självklart att krydda upp köttfärssåsen med exempelvis chilifrukt eller sambal oelek och använda en smakrik ost att strö över.
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
500,0 gram Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
1,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
400,0 gram Tomater krossade konserv m lag
0,5 dl Chilisås glasflaska HEINZ
1,0 msk Mushroom Soy MRS CHENG'S
1,0 nypa Salt
1,0 krm Svartpeppar
500,0 gram Broccoli
3,0 dl riven riven ost Gratäng 28% ARLA KÖKET
3,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40%
Gör så här:
1. Dela broccolin i buketter och skär stjälken i en halv cm tjocka skivor. Koka i kastrull ca 3 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
2. Finhacka löken och vänd ner denna tillsammans med färs i en stekpanna. Pressa ner vitlöken och blanda runt. Krydda med salt och peppar och stek tills det får lite färg.
3. Blanda därefter ner krossade tomater, chilisås och soja. Låt småputtra fem minuter.
4. Lägg broccolin i en ugnsfast form. Toppa med köttfärssås och häll därefter på grädden. Toppa med den rivna osten. Grädda i ca 20 min i 200 graders ugn.
5. Servera eventuellt med en enkel grönsallad till. Smaklig måltid!
Gillar
Kommentarer
-
Det låter mums
jag älskar "allt i ett" mat, och när man får in grönsakerna i maten, inte nåt tråkigt som ligger på sidan av
-
Denna ska provas absolut! Tack för tipset
Logga in för att skriva en kommentar.