icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
11 mars 2018 09:39
2

LCHF: Fat Head Pizza

9d3fff07-e419-43da-aa8f-ec05df864cb0.jpg

Igår blev jag bjuden på den bästa LCHF pizzan jag någonsin ätit! Eller ja, det var den bästa botten jag satt mina tänder i. Den var frasig! Receptet kommer från dokumentären Fat Head och ska tydligen ha varit en het potatis i LCHF kretsar sedan dess. Förstår inte hur det där har kunnat undgå mig. Hur som helst, receptet jag fick av min vän ser ut såhär och du som är plusmedlem hittar det här. 

Ingredienser till 4 portioner:
300,0 gram Ost hårdost fett 28% 
60,0 gram Cream Cheese 
170,0 gram Mandelmjöl
2,0 st Ägg 
1,0 nypa Salt
2,0 dl Pizzasås 
80,0 gram RÖKT SKINKA
200,0 gram Mozzarella 
1,0 msk Oregano

Gör så här:
1. Bland riven ost och cream cheese i en kastrull på svag värme. Rör tills det smälter och blanda därefter ner mandelmjöl, ägg och salt. Blanda väl.

2. Kavla ut degen till en rektangel alternativt två runda bottnar mellan två bakplåtspapper. Tag bort det översta bakplåtspappret och nagga degen med en gaffel. Sätt in i 225 grader ugn ca 12-15 minuter.

3. Tag ut botten och bred ett tunt lager pizzasås ovanpå. Toppa med strimlad skinka och riven mozzarella. Strö över oregano och sätt in i ugnen tills osten smälter, ca 5-10 minuter

4. Skär upp i bitar och servera!

Gillar

Kommentarer

  • 11 mars 2018 10:33
    aregnisw

    Tack för receptet detta måste provas någon gång smiley

  • 11 mars 2018 21:01

    Jag har provat att göra den och jag har samma åsikt som dig, OTROLIGT god! Den kommer jag göra fler gånger. Men jag blev först lite fundersam när man skulle smälta osten i kastrullen... men det funkade ju finfint yes

Logga in för att skriva en kommentar.