LCHF: Fat Head Pizza
Igår blev jag bjuden på den bästa LCHF pizzan jag någonsin ätit! Eller ja, det var den bästa botten jag satt mina tänder i. Den var frasig! Receptet kommer från dokumentären Fat Head och ska tydligen ha varit en het potatis i LCHF kretsar sedan dess. Förstår inte hur det där har kunnat undgå mig. Hur som helst, receptet jag fick av min vän ser ut såhär och du som är plusmedlem hittar det här.
Ingredienser till 4 portioner:
300,0 gram Ost hårdost fett 28%
60,0 gram Cream Cheese
170,0 gram Mandelmjöl
2,0 st Ägg
1,0 nypa Salt
2,0 dl Pizzasås
80,0 gram RÖKT SKINKA
200,0 gram Mozzarella
1,0 msk Oregano
Gör så här:
1. Bland riven ost och cream cheese i en kastrull på svag värme. Rör tills det smälter och blanda därefter ner mandelmjöl, ägg och salt. Blanda väl.
2. Kavla ut degen till en rektangel alternativt två runda bottnar mellan två bakplåtspapper. Tag bort det översta bakplåtspappret och nagga degen med en gaffel. Sätt in i 225 grader ugn ca 12-15 minuter.
3. Tag ut botten och bred ett tunt lager pizzasås ovanpå. Toppa med strimlad skinka och riven mozzarella. Strö över oregano och sätt in i ugnen tills osten smälter, ca 5-10 minuter
4. Skär upp i bitar och servera!
Gillar
Kommentarer
-
Tack för receptet detta måste provas någon gång
-
Jag har provat att göra den och jag har samma åsikt som dig, OTROLIGT god! Den kommer jag göra fler gånger. Men jag blev först lite fundersam när man skulle smälta osten i kastrullen... men det funkade ju finfint
Logga in för att skriva en kommentar.