icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
1 oktober 2017 07:50
4

LCHF fläskpannkaka

a4832ce8-ebca-4fa4-a7d3-df5a0d7dcf17.jpg

Oj vad god den här fläskpannkakan är! Jag hade helt glömt bort det här receptet så gissa om jag blev glad när jag hittade det i vår receptbank här på matdagboken!

Inte blev den sämre av de färska lingonen jag plockat i skogen. Vilken lyx det är! 

Du som är plusmedlem hittar receptet här. 

Ingredienser 4 portioner:
8,0 st Ägg konventionellt rått
1,0 dl Kvarg färskost fett 10% Kesella
250,0 gram Keso färskost fett 4% 
80,0 gram Ost hårdost fett 28% 
140,0 gram Gris bacon
1,0 nypa Salt
1,0 krm Svartpeppar, mald
1,0 dl Lingon
50,0 gram Smör fett 80 %

 

Gör så här:
1. Stek baconet och riv osten grovt. Smält smöret.

2. Vispa ihop ägg och kesella. Rör ner keso, smölt smör och det stekta baconet. Blanda till sist ner osten. Salta försiktigt och peppra.

3. Häll upp i en liten form, ca 20x25 cm (ju mindre form desto högre pannkaka). Grädda i 225 graders ugn ca 30 minuter.

4. Tag ut och låt svalna något innan servering, annars blir den väldigt ”blöt” och salt.  Servera tillsammans med lingonen.

5. Det går även bra att frysa fläskpannkakan i portionsbitar.

 

Gillar

Kommentarer

  • 1 oktober 2017 08:50
    aregnisw

    Tack för tipset Jessica den ska jag göra. smiley har tyvärr inte lingon men det får gå bra ändå. Lingon på burk är alldeles för söt.

     

  • 1 oktober 2017 12:08

    Ååh det låter jättegott! Perfekt att göra och frysa in för att ha redo när en behöver mat snabbt. 

  • 1 oktober 2017 12:26
    ulla165

    Den ska jag laga också! Har lite lingon i frysen, brukar köpa frusna utan socker.

  • 2 oktober 2017 08:50
    aregnisw

    Jag gjorde den igår och jösses så god den blev jag riktigt längtar till kvällen när jag ska äta den tack Jessica.

Logga in för att skriva en kommentar.