LCHF fläskpannkaka
Oj vad god den här fläskpannkakan är! Jag hade helt glömt bort det här receptet så gissa om jag blev glad när jag hittade det i vår receptbank här på matdagboken!
Inte blev den sämre av de färska lingonen jag plockat i skogen. Vilken lyx det är!
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser 4 portioner:
8,0 st Ägg konventionellt rått
1,0 dl Kvarg färskost fett 10% Kesella
250,0 gram Keso färskost fett 4%
80,0 gram Ost hårdost fett 28%
140,0 gram Gris bacon
1,0 nypa Salt
1,0 krm Svartpeppar, mald
1,0 dl Lingon
50,0 gram Smör fett 80 %
Gör så här:
1. Stek baconet och riv osten grovt. Smält smöret.
2. Vispa ihop ägg och kesella. Rör ner keso, smölt smör och det stekta baconet. Blanda till sist ner osten. Salta försiktigt och peppra.
3. Häll upp i en liten form, ca 20x25 cm (ju mindre form desto högre pannkaka). Grädda i 225 graders ugn ca 30 minuter.
4. Tag ut och låt svalna något innan servering, annars blir den väldigt ”blöt” och salt. Servera tillsammans med lingonen.
5. Det går även bra att frysa fläskpannkakan i portionsbitar.
Gillar
Kommentarer
-
Tack för tipset Jessica den ska jag göra.
har tyvärr inte lingon men det får gå bra ändå. Lingon på burk är alldeles för söt.
-
Ååh det låter jättegott! Perfekt att göra och frysa in för att ha redo när en behöver mat snabbt.
-
Den ska jag laga också! Har lite lingon i frysen, brukar köpa frusna utan socker.
-
Jag gjorde den igår och jösses så god den blev jag riktigt längtar till kvällen när jag ska äta den tack Jessica.
Logga in för att skriva en kommentar.