LCHF fläskpannkaka
Dammar av en gammal LCHF klassiker som jag gjorde väldigt ofta för några år sedan. Jag brukar bara servera lingon till, men det är också gott att steka lite fläsk till. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 port:
- 8 st Ägg konventionellt rått
- 1 dl Kvarg färskost fett 10% Kesella
- 250 g Keso färskost fett 4%
- 80 g Ost hårdost fett 28%
- 140 g Gris bacon
- 1 nypa Salt
- 1 krm Svartpeppar, mald
- 1 dl Lingon
- 50 g Smör fett 80 %
Gör så här:
- Stek baconet och riv osten grovt. Smält smöret.
- Vispa ihop ägg och kesella. Rör ner keso, smält smör och det stekta baconet. Blanda till sist ner osten. Salta försiktigt och peppra.
- Häll upp i en liten form, ca 20x25 cm (ju mindre form desto högre pannkaka). Grädda i 225 graders ugn ca 30 minuter.
- Tag ut och låt svalna något. Servera tillsammans med lingonen.
- Det går även bra att frysa fläskpannkakan i portionsbitar.
Gillar
Kommentarer
-
Visade receptet för fjällgubben och han är ju allätare så det blev 👍
Testar det någon dag. Tack . Ha en bra dag Jessica 😄✌️
-
TAck det samma Bella :D
Logga in för att skriva en kommentar.