icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
14 april 2017 07:49
5

LCHF laxbakelse med ägg och pepparrot

7eb87e34-8c78-4b31-a88d-0afcdb1432ee.jpg

Här kommer ett tips på en god LCHF förrätt nu inför påskhelgen. Botten består av kokta hackade ägg som blandas med smält smör som sedan får stelna innan fyllningen läggs på. Jag lovar att även den som inte är LCHF frälst kommer gilla det här!

Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Till 4 portioner behöver du:
4,0 st Ägg ekologiskt kokt
60,0 gram Smör fett 80 %
1,0 msk Purjolök
1,0 nypa Salt
1,0 nypa Svartpeppar
100,0 gram Lax sida kallrökt
1,0 msk (riven) Pepparrot
2,0 msk (Finklippt) Dill
4,0 tsk Caviar Röd Stenbitsrom 
2,0 msk Creme fraiche fett 34%

Gör så här:
1. Koka äggen så de blir hårdkokta. Låt svalna helt innan de skalas och grovhackas. Blanda ägghacket med smält smör och finhackad purjolök. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i fyra små cirkelformar (eller glas) och ställ in i kyl för att stelna helt.

2. Finhacka laxen och blanda med pepparrot, dill och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Bred Laxröran ovanpå äggbotten.

3. Garnera med kaviar och dill innan servering.

Glad påsk allihopa och hoppas det ska smaka!

Gillar

Kommentarer

  • 14 april 2017 08:00
    aregnisw

    Vad gott det såg ut det måste provas men inte nu till påsk det får bli någon annan dag vi har ju hopläggare o på min lott står gravad och kalrökt lax plus sill och dessertostar.

  • 14 april 2017 08:03
    Bella50

    Wow...mumsigt 😋 Skall absolut testas 👍Tack och ha en njutbar påskhelg 🐣👍

    Ps. Serveras den i glaset eller vänds den upp-och ner på en assiett ?? Ds.

    Senast uppdaterad 14 april 2017 08:06

  • 14 april 2017 08:08

    Om du gör den i cirkelformar så plockar du bara bort den innan servering. 

    Serverars den i glas är det bara till att ställa fram som den är :)

     

  • 14 april 2017 08:09
    Bella50

    Toppen 👏👏😍

  • 14 april 2017 09:06

    Gott!! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.