LCHF laxbakelse med ägg och pepparrot
Här kommer ett tips på en god LCHF förrätt nu inför påskhelgen. Botten består av kokta hackade ägg som blandas med smält smör som sedan får stelna innan fyllningen läggs på. Jag lovar att även den som inte är LCHF frälst kommer gilla det här!
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Till 4 portioner behöver du:
4,0 st Ägg ekologiskt kokt
60,0 gram Smör fett 80 %
1,0 msk Purjolök
1,0 nypa Salt
1,0 nypa Svartpeppar
100,0 gram Lax sida kallrökt
1,0 msk (riven) Pepparrot
2,0 msk (Finklippt) Dill
4,0 tsk Caviar Röd Stenbitsrom
2,0 msk Creme fraiche fett 34%
Gör så här:
1. Koka äggen så de blir hårdkokta. Låt svalna helt innan de skalas och grovhackas. Blanda ägghacket med smält smör och finhackad purjolök. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i fyra små cirkelformar (eller glas) och ställ in i kyl för att stelna helt.
2. Finhacka laxen och blanda med pepparrot, dill och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Bred Laxröran ovanpå äggbotten.
3. Garnera med kaviar och dill innan servering.
Glad påsk allihopa och hoppas det ska smaka!
Gillar
Kommentarer
-
Vad gott det såg ut det måste provas men inte nu till påsk det får bli någon annan dag vi har ju hopläggare o på min lott står gravad och kalrökt lax plus sill och dessertostar.
-
Wow...mumsigt 😋 Skall absolut testas 👍Tack och ha en njutbar påskhelg 🐣👍
Ps. Serveras den i glaset eller vänds den upp-och ner på en assiett ?? Ds.
Senast uppdaterad 14 april 2017 08:06
-
Om du gör den i cirkelformar så plockar du bara bort den innan servering.
Serverars den i glas är det bara till att ställa fram som den är :)
-
Toppen 👏👏😍
-
Gott!!
Logga in för att skriva en kommentar.