icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
19 mars 2017 08:31
2

LCHF Frittata

b0870787-d581-4196-9402-a2bdc6af0a56.jpg

Vi fortsätter med temat snabba lunchrätter. Idag blir det en frittata med bacon, mozzarella och grönsaker. Grönsakerna går att variera efter tycke och smak, samt vad som finns i kylen. Du som är plusmedlem hittar receptet här. 

Till 2 portioner behöver du:
4,0 st Ägg konventionellt rått
200,0 gram Squash
200,0 gram Purjolök
100,0 gram Gris bacon
125,0 gram Mozzarella. färskost
8,0 cocktail Tomat
1,0 nypa salt
1,0 nypa svartpeppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva purjo och zucchini i 1/2 cetnimeter tjocka skivor. Dela även zucchiniskivorna till halvmånar. Stek som hastigast i lite smör så de mjuknar något. 

2. Stek baconet för sig så det blir hårt och krispigt.

3. Häll ner grönsakerna i en liten form och strö baconet ovanpå.

4. Tärna mozzarellan i mindre bitar och fördela detta jämnt i formen och tryck ner coctailtomaterna.

5. Vispa äggen i en skål för sig och häll sedan äggblandningen över grönsaksblandningen.Tryck till med händerna     så att grönsakerna täcks av äggblandningen. Krydda med lite svartpeppar och grädda mitt i ugnen ca 20               minuter. 

6. Servera gärna tillsammans med en stor blandsallad!

Gillar

Kommentarer

  • 19 mars 2017 17:11
    gasten

    Det såg riktigt gott ut, det får jag prova någon gång. 

  • 19 mars 2017 19:32

    Det är väldigt gott så prova gärna :D

Logga in för att skriva en kommentar.