LCHF Frittata
Vi fortsätter med temat snabba lunchrätter. Idag blir det en frittata med bacon, mozzarella och grönsaker. Grönsakerna går att variera efter tycke och smak, samt vad som finns i kylen. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Till 2 portioner behöver du:
4,0 st Ägg konventionellt rått
200,0 gram Squash
200,0 gram Purjolök
100,0 gram Gris bacon
125,0 gram Mozzarella. färskost
8,0 cocktail Tomat
1,0 nypa salt
1,0 nypa svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva purjo och zucchini i 1/2 cetnimeter tjocka skivor. Dela även zucchiniskivorna till halvmånar. Stek som hastigast i lite smör så de mjuknar något.
2. Stek baconet för sig så det blir hårt och krispigt.
3. Häll ner grönsakerna i en liten form och strö baconet ovanpå.
4. Tärna mozzarellan i mindre bitar och fördela detta jämnt i formen och tryck ner coctailtomaterna.
5. Vispa äggen i en skål för sig och häll sedan äggblandningen över grönsaksblandningen.Tryck till med händerna så att grönsakerna täcks av äggblandningen. Krydda med lite svartpeppar och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
6. Servera gärna tillsammans med en stor blandsallad!
Gillar
Kommentarer
-
Det såg riktigt gott ut, det får jag prova någon gång.
-
Det är väldigt gott så prova gärna :D
Logga in för att skriva en kommentar.