LCHF granola
Idag ska jag bjuda på LCHF brunch här hemma! Just nu har jag en plåt med kaneldoftande granola i ugnen. Väldigt gott att strö över en fet yoghurt tillsammans med bär eller lemoncurd. Mmmmmm!
Granola är inte riktigt det samma som musli. En granola ger små bitar av frön och nötter som sitter tillsammans. Min variant innehåller ingen sötning eftersom jag tycker det räcker med sötman jag kommer få från bär eller lemoncurd - men vill du ha en sötare granola så tillsätt en matsked sukrin (eller annan sötning) i smeten.
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Receptet räcker till ca 16 portioner, vilket är 0,5 dl granola per portion
Ingredienser:
1,0 dl Cashewnötter
1,0 dl Sötmandel
1,0 dl Hasselnötter
1 dl Kokosflakes
1,0 dl Mandelmjöl
0,5 dl Solrosfrön torkade
0,5 dl Sesamfrön torkade u skal
1,0 msk Kanel
1,0 tsk Kardemumma mald
1,0 st Äggvita
1,0 msk (Smält) Kokosfett / Kokosolja
Gör så här:
1. Hacka nötterna grovt och blanda med frön, kokosflakes, mandelmjöl och kryddor.
2. Vispa äggvitan tills den blir vit och skummig. Blanda vitan med nötterna och tillsätt den smälta kokosoljan. Blanda
3. Lägg blandningen på en bakpappersklädd plåt. Separera med fingrar om det är för stora bitar. Grädda i 150 graders ugn ca 20 minuter. Vänd runt i granolan efter halva tiden.
4. Låt svalna helt och häll sedan upp i en burk för förvaring
Du kan byta ut nötter och frön mot andra nötter och frön som du föredrar eller gillar. Totalt ska vara 3 dl nötter och 1 dl frön. Du kan också tillsätta sötning i granolan. Tillsätt då 1 msk valfri sötning när du blandar ihop ingredienserna.
Hoppas det ska smaka!
Gillar
Kommentarer
-
Låter "farligt" gott....😬🤔
...speciellt när man inte har någon "stoppknapp" hi,hi😆
Ha en fin brunch👏👏
Senast uppdaterad 30 april 2017 08:37
-
Den är inte så farlig som man kan tro, i och med att den inte innehåller någon sötning :)
-
Men så gott med nötterna..😲
Logga in för att skriva en kommentar.