icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
30 april 2017 08:32
3

LCHF granola

4b72c656-a9bc-4f94-9ae1-3596fc5bca75.jpg

Idag ska jag bjuda på LCHF brunch här hemma! Just nu har jag en plåt med kaneldoftande granola i ugnen. Väldigt gott att strö över en fet yoghurt tillsammans med bär eller lemoncurd. Mmmmmm!

Granola är inte riktigt det samma som musli. En granola ger små bitar av frön och nötter som sitter tillsammans. Min variant innehåller ingen sötning eftersom jag tycker det räcker med sötman jag kommer få från  bär eller lemoncurd - men vill du ha en sötare granola så tillsätt en matsked sukrin (eller annan sötning) i smeten. 

Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Receptet räcker till ca 16 portioner, vilket är 0,5 dl granola per portion

Ingredienser:
1,0 dl Cashewnötter
1,0 dl Sötmandel
1,0 dl Hasselnötter
1 dl Kokosflakes
1,0 dl  Mandelmjöl
0,5 dl Solrosfrön torkade
0,5 dl Sesamfrön torkade u skal
1,0 msk Kanel
1,0 tsk Kardemumma mald
1,0 st Äggvita
1,0 msk (Smält) Kokosfett / Kokosolja

Gör så här:
1. Hacka nötterna grovt och blanda med frön, kokosflakes, mandelmjöl och kryddor.

2. Vispa äggvitan tills den blir vit och skummig. Blanda vitan med nötterna och tillsätt den smälta kokosoljan. Blanda

3. Lägg blandningen på en bakpappersklädd plåt. Separera med fingrar om det är för stora bitar. Grädda i 150 graders ugn ca 20 minuter. Vänd runt i granolan efter halva tiden.

4. Låt svalna helt och häll sedan upp i en burk för förvaring

Du kan byta ut nötter och frön mot andra nötter och frön som du föredrar eller gillar. Totalt ska vara 3 dl nötter och 1 dl frön. Du kan också tillsätta sötning i granolan. Tillsätt då 1 msk valfri sötning när du blandar ihop ingredienserna. 

Hoppas det ska smaka!

Gillar

Kommentarer

  • 30 april 2017 08:36
    Bella50

    Låter "farligt" gott....😬🤔

    ...speciellt när man inte har någon "stoppknapp" hi,hi😆

    Ha en fin brunch👏👏

    Senast uppdaterad 30 april 2017 08:37

  • 30 april 2017 08:37

    Den är inte så farlig som man kan tro, i och med att den inte innehåller någon sötning :)

  • 30 april 2017 08:39
    Bella50

    Men så gott med nötterna..😲

Logga in för att skriva en kommentar.