LCHF: Gyroskött
Visst har man kommit lite av sig sedan grillfördubet? Har ätit så mycket fisk, skaldjur och goda sallader men nu längtade jag verkligen efter kött. Det här receptet har min man skapat och är en av mina favoriter när det kommer till karré. Jag serverar alltid köttet med en klassisk gyrossallad, dvs finstrimlad isberg, tomat, gurka, fefferoni och en hemlagad tzatziki. Såå gott!
Ingredienser till 8 portioner:
50 g Kokosolja Virgin KRAV KUNG MARKATTA
50 g Smör fett 80 %
1200 g Gris fläskkarré rå
0.5 dl Sojasås
1 klyfta(or) Vitlök
30 g Sambal oelek
2 msk Spiskummin
1 msk Oregano 2 tsk Salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär köttet i strimlor.
- Smält smöret och kokosolja och blanda med soja, pressad vitlök och kryddor.
- Häll sedan ut köttet i en stor ugnssäker form och låt steka i ca 30 minuter. Höj därefter temperaturen till 250 grader och ändra till grilläge på ugnen. Låt grilla ca 10 minuter till, rör om då och då. Köttet ska se lite "torrt" och mörkt ut.
- Servera gärna med de klassiska gyrosgrönsakerna och en hemlagad tzatziki. Galet gott!
Gillar
Kommentarer
-
Vet inte om jag är trögfattad, men ska köttet stekas i smör- oljablandningen, eller ligga i de som en slags marinad först?
-
Det är som en marinad/kryddblanding som köttet ska blandas med och därefter stekas i ugnen med :)
Logga in för att skriva en kommentar.