icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
10 december 2017 09:50
2

LCHF Janssons frestelse

070d9edb-0c36-47a3-a394-80e1841545c6.jpg

Det börjar närma sig julafton, bara två veckor kvar. En rätt som är självklar på mitt julbord är Janssons frestesle. I år blir det en LCHF variant med rättika istället för potatis. Varför inte testa att göra den du med och se om den får en plats på ditt julbord med? Du som är plusmedlem hittar receptet här. Trevlig andra advent!

Ingredienser till 4 portioner
500,0 gram Rättika
1,0 st Lök gul eller röd
1,0 burk(ar), a´125 g Ansjovis skarpsill inlagd
2,0 dl Creme fraiche fett 34%
100,0 gram Färskost fett 27% typ Philadelphia
1,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40% 
1,0 nypa Svartpeppar, mald

 

Gör så här:
1. Börja med att skala rättikan. Skiva den sedan i ca en halv cm skivor, som sedan skärs till stavar. Koka dessa i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt rättikan rinna av i durkslag eller sil.

2. Skala och skiva löken tunt. Blanda crème fraicha, färskost grädde och peppar i en skål. Varva sedan rättika, lök ansjovis och sås om vartannat. Fick ihop tre lager rättika i den här formen. Grädda i 225 graders ugn ca 40 minuter.

3. Täck med folie om gratängen börjar få för mycket färg.

 

Gillar

Kommentarer

  • 10 december 2017 11:25

    Den är fin! smiley

  • 10 december 2017 19:32
    Bella50

    Så gott med rättika. T.o.m. till mos. 

Logga in för att skriva en kommentar.