icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
19 december 2012 20:51
5

LCHF julgodis

Man skulle kunna tro att jag driver en matblogg, på grund av alla recept jag lägger upp för tillfället :) Så är dock inte fallet, men det är lätt att inspireras vid fester och högtider. Har gett mig på lite julgodis. Recepten hittar ni på min andra blogg. Klicka bara på länkarna nedan. [LANK]http://sockertjocken.se/2012/12/19/lchf-choklad-doppade-romkulor/[/LANK] och[LANK]http://sockertjocken.se/2012/12/19/lchf-choklad-doppade-kokos-bollar/[/LANK] Har ni några bra LCHF julgodis recept ni sitter inne på? Dela gärna med er om ni känner för det! Godkväll världen!

Kommentarer

  • 21 december 2012 09:19
    Detta är en "ny" värld för mig, och jag frågar på :) Tack för svaret! Du kanske vet något om Stevia också, och när det ena eller andra bör användas, och vad jag förstått så är även det i små mängder.
  • 20 december 2012 21:05
    Jag vill svara att det beror på vad man jämför med, vilka mängder man använder och hur ofta:) Sukrin eller Erythritol är en sockeralkohol. Erythritol finns naturligt i bland annat päron, meloner och svamp. Sukrin görs genom fermentering (jäsning) av kolhydraterna (dextros/glukos) i frukten. Man tillsätter en bakteriekultur till glukosen, som sedan omvandlas till Erytritol. Hur "naturlig" processen eller utvinningen är, vågar jag inte svara på, men en tesked någon gång om året tror jag varken gör från eller till :)
  • 19 december 2012 22:16
    piagus
    Bra att ha ett godisrecept alá LCHF. Kram Pia
  • 20 december 2012 06:06
    Ja ibland sitter det fint med något "sött" och gott :)
  • 20 december 2012 09:50
    Hej, vill bara fråga om sukrin, jag läste att det inte var så bra, någon som vet? tacksam för svar :) Recepten låter väldigt goda annars! Och lite gott vill man ju ha :)

Logga in för att skriva en kommentar.