LCHF julknäcke
Godmorgon!
Var uppe med tuppen denna sköna söndag och bakade ett juligt LCHF knäckebröd. Det här knäckebrödet är lite tjockare än frökexen jag bruka baka. Smaken kan varieras efter behag. Jag valde kanel, nejlika och ingefära - men det går även bra med brödkryddor, kummin eller varför inte bara naturella? Hur som, receptet kommer här och återfinns såklart även i vår receptbank.
Blir ca 16 bitar.
Ingredienser:
1,5 dl (Hela) Linfrön torkade
1,0 dl Pumpafrön squashfrön torkade
60,0 gram Melonkärnor Müslimix RISENTA
60,0 gram Solroskärnor naturella RISENTA
1,0 dl (Skalade) Sesamfrön torkade
1,5 dl Vatten
1,0 tsk Salt
1,0 tsk Kanel
0,5 tsk Malda kryddnejlikor
0,5 tsk Mald ingefära
1. Blanda ihop alla ingredienserna och låt sedan svälla i bunken en timme.
2. Kavla ut på plåt mellan två bakplåtspapper (ta sedan bort det översta pappret) och grädda i 125 graders ugn 1,5 timme. Öppna därefter luckan på glänt och låt knäckebröden torka 30 minuter.
3. Om du vill ha jämna och fina knäckebröd kan du skära frödegen med en pizzaslicer innan du gräddar dem.
Energifördelning (en portion):
Fett: 10 gram
Protein: 5 gram
Kolhydrater: 2 gram
Kcalorier: 116 / portion
Gillar
Kommentarer
-
Perfekt! Trevlig 2:a advent
-
Spännande med juliga knäcke! Måste testas :-)
Logga in för att skriva en kommentar.