icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
4 december 2016 09:21
2

LCHF julknäcke

Godmorgon!

Var uppe med tuppen denna sköna söndag och bakade ett juligt LCHF knäckebröd. Det här knäckebrödet är lite tjockare än frökexen jag bruka baka. Smaken kan varieras efter behag. Jag valde kanel, nejlika och ingefära - men det går även bra med brödkryddor, kummin eller varför inte bara naturella? Hur som, receptet kommer här och återfinns såklart även i vår receptbank. 

Blir ca 16 bitar.

Ingredienser:
1,5 dl (Hela) Linfrön torkade
1,0 dl Pumpafrön squashfrön torkade
60,0 gram Melonkärnor Müslimix RISENTA
60,0 gram Solroskärnor naturella RISENTA
1,0 dl (Skalade) Sesamfrön torkade
1,5 dl Vatten
1,0 tsk Salt
1,0 tsk Kanel
0,5 tsk Malda kryddnejlikor
0,5 tsk Mald ingefära

 

1. Blanda ihop alla ingredienserna och låt sedan svälla i bunken en timme.

2. Kavla ut på plåt mellan två bakplåtspapper (ta sedan bort det översta pappret) och grädda i 125 graders ugn 1,5 timme. Öppna därefter luckan på glänt och låt knäckebröden torka 30 minuter.

3. Om du vill ha jämna och fina knäckebröd kan du skära frödegen med en pizzaslicer innan du gräddar dem.

 

Energifördelning (en portion):
Fett: 10 gram
Protein: 5 gram
Kolhydrater: 2 gram

Kcalorier: 116 / portion 

8cb4ccbc-8b7d-4bf9-b19c-251860140951.jpg

Gillar

Kommentarer

  • 4 december 2016 15:05

    Perfekt! Trevlig 2:a advent smiley

  • 4 december 2016 17:04
    valnöten

    Spännande med juliga knäcke! Måste testas :-)

Logga in för att skriva en kommentar.