LCHF: Kasslergratäng med blomkålsris
Veckans recept är en gratäng med kassler, chilisås och grädde. Till detta serverar vi kokt blomkålsris. Det är en enkel rätt som går snabbt att tillaga och passar utmärkt att ta med som lunchlåda. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
500,0 gram Gris kassler kotlettrad rökt
3,0 dl vispad grädde fett 40%
1,0 klyfta Vitlök
2,0 msk Tomatpuré konc konserv
1,0 tsk Sambal oelek
1,0 tsk Curry
3,0 dl riven Ost fett 28%
600,0 gram Blomkål
1,0 tsk Salt
40,0 gram Smör fett 80 %
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kasslern i tunna skivor. Fördela dessa i en ugnsfast form.
2. Pressa ner vitlöksklyftan i den vispade grädden och tillsätt försiktigt tomatpuré, sambal och curry.
3. Bred grädden över kasslern och strö över den rivna osten. Gratinera ca 15 minuter till osten har smält och fått lite färg.
4. Riv blomkålen på grövsa sidan på ett rivjärn, eller kör i mixer till ris. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg sedan ner riset. Låt koka tills det blir mjukt, ca 6 minuter. Häll av vattnet och rör ner smöret i riset. Servera tillsammans med gratängen.
Gillar
Kommentarer
-
Perfekt med ugnsrätter " allt-i-ett" Tack 😆👏👏
-
Det måste prövas tack för tipset
-
Ska jag definitivt pröva 😁
Logga in för att skriva en kommentar.