icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
17 juni 2018 09:55
2

LCHF: Kesoplättar med hallonsylt

05bc4215-daf0-41b5-9f98-f7a905eb9375.jpg

Godmorgon! Har ni hunnit äta frukost än? Om inte kommer här ett lyxigt frukostrecept på mättande kesoplättar. Idag blev det dock inte chiasylt till utan det blev färska jordgubbar och vispad grädde blandad med crème fraiche. Sååååå gott! Du som är plusmedlem hittar receptet här. 

Ingredienser till 2 portioner:
1,0 msk Chiafrön
150,0 gram Hallon frysta
25,0 gram Smör fett 80 %
1,0 nypa Kardemumma, malen
1,0 krm Vaniljpulver
1,5 msk Fiberhusk
2,0 st Ägg ekologiskt rått
250,0 gram Keso färskost fett 4% 

Gör så här:
1. Blanda ägg, keso, fiberhusk och vanilpulver i en bunke. Kör med stavmixer till jämn smet. Låt svälla 10 minuter.

2. Smält smöret i en stekpanna och häll ner lite av smeten. Låt steka gyllene på båda sidor, det tar lite tid och de blir frasigare om man gör lite mindre plättar.

3. Låt de frysta bären tina eller värm försiktigt i micro. Mosa lite med gaffel och blanda med chiafrön och kardemumma. Låt stå 15 minuter.

4. Lägg upp plättarna på en tallrik och servera tillsammans med hallonsylten.

Gillar

Kommentarer

  • 17 juni 2018 10:13
    MagganD

    Åt också kesoplättar till frukost. cheeky

    Blandade (inte mixade) keso, ägg, fiberhusk, kanel, kardemumma och lite sötningsmedel. 

    Serverade plättarna med hallon/blåbär och lite vaniljkvarg. Jättemums och väldigt mättande!

  • 17 juni 2018 10:37

    Ser gott ut. Synd att resten av familjen rynkar på näsan åt keso här, "muminfärs" är väl det snällaste de har att säga om det smiley

Logga in för att skriva en kommentar.