LCHF: Kesoplättar med hallonsylt
Godmorgon! Har ni hunnit äta frukost än? Om inte kommer här ett lyxigt frukostrecept på mättande kesoplättar. Idag blev det dock inte chiasylt till utan det blev färska jordgubbar och vispad grädde blandad med crème fraiche. Sååååå gott! Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 2 portioner:
1,0 msk Chiafrön
150,0 gram Hallon frysta
25,0 gram Smör fett 80 %
1,0 nypa Kardemumma, malen
1,0 krm Vaniljpulver
1,5 msk Fiberhusk
2,0 st Ägg ekologiskt rått
250,0 gram Keso färskost fett 4%
Gör så här:
1. Blanda ägg, keso, fiberhusk och vanilpulver i en bunke. Kör med stavmixer till jämn smet. Låt svälla 10 minuter.
2. Smält smöret i en stekpanna och häll ner lite av smeten. Låt steka gyllene på båda sidor, det tar lite tid och de blir frasigare om man gör lite mindre plättar.
3. Låt de frysta bären tina eller värm försiktigt i micro. Mosa lite med gaffel och blanda med chiafrön och kardemumma. Låt stå 15 minuter.
4. Lägg upp plättarna på en tallrik och servera tillsammans med hallonsylten.
Gillar
Kommentarer
-
Åt också kesoplättar till frukost.
Blandade (inte mixade) keso, ägg, fiberhusk, kanel, kardemumma och lite sötningsmedel.
Serverade plättarna med hallon/blåbär och lite vaniljkvarg. Jättemums och väldigt mättande!
-
Ser gott ut. Synd att resten av familjen rynkar på näsan åt keso här, "muminfärs" är väl det snällaste de har att säga om det
Logga in för att skriva en kommentar.