LCHF: Kesoplättar med ost och skinka
Idag är det fars dag! Varför inte överraska honom med det här smarriga recetptet på fyllda kesoplättar med ost, senap och skinka till frukost eller lunch? Supergoda! Gör dubbel sats så har du även fixat morgondagens lunchlåda!
Ingredienser 2 portioner:
2,0 st Ägg ekologiskt rått
250,0 gram Keso färskost fett 4%
1,5 msk Fiberhusk
20,0 gram Smör fett 80 %
2,0 tsk Senap fransk
20,0 gram Ruccolasallat
30,0 gram Gris skinka fett 6% rökt
30,0 gram Ost hårdost fett 28%
1,0 mellan Tomat
40,0 gram Blandsallad SallaCarte
Gör så här:
1. Knäck äggen i en skål och tillsätt keso samt fiberhusk. Kör med mixer till jämn smet. Låt svälla 5 minuter.
2. Smält smör i en stekpanna och stek plättarna gyllene på båda sidor. Det tar lite tid, så ha inte för hög värme.
3. Bred på senap på hälften av plättarna. Lägg sedan på ruccola, ost, skinka och skivad tomat. Avsluta med resten av plättarna så du får en "dubbelplätt".
4. Servera på en bädd av blandade gröna blad.
Gillar
Kommentarer
-
Jag kör mina kesoplättar på bakplåtspapper i ugnen cirka 15-20 minuter, 175° varmluftsugn. Tycker det är enklare än på stekjärn.
-
Wow...vad gott detta låter. Måste provas.
Hade ”glömt bort ”Keso lite.
Tack för påminnelsen 👏👍
Logga in för att skriva en kommentar.