LCHF: Krämig kycklinggratäng
Söndag igen! Veckorna bara flyger iväg. Sitter just nu och planerar veckans middagar och gör inköpslista. Igår svängde jag ihop detn här krämiga kycklinggratängen med smak av dijon och dragon. Supergod om jag får säga det själv :) Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
1,0 krm Svartpeppar
2,0 tsk Dragon, torkad
1,0 nypa Salt
1,0 msk Dijonsenap
2,0 dl riven Västerbottenost 33 % Västerbottenost
2,5 dl Smetana 42% ARLA KÖKET
2,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40%
1,0 klyfta(or) Vitlök
1,0 st Lök gul eller röd
20,0 gram Smör fett 80 %
250,0 gram Broccoli
600,0 gram Blomkål
500,0 gram Kyckling bröstfilé u skinn rå
Gör så här:
1. Skär kycklingen i bitar och stek några minuter tillsammans med pressad vitlök, hackad lök och smör. Salta och peppra.
2. Tillsätt grädde, smetana, dragon, riven ost och senap. Låt koka upp någon minut.
3. Skär blomkålen och broccoli i buketter. Använd även stjälken på broccolin. Låt koka upp i vatten ca 3 minuter. Låt därefter rinna av i sil och lägg sedan grönsakerna i botten på en ugnssäker form.
4. Häll kycklingsåsen över grönsakerna och ställ in i 200 graders ugn ca 15-20 minuter.
5. Servera gärna med en grönsallad till.
Gillar
Kommentarer
-
Ska provas! Gillar allt-i-ett-grytor samt senap och dragon!
Logga in för att skriva en kommentar.