LCHF Kycklinglasagne
Nu är det slut på semester, lov och klämdagar. För min del gäller det nu att fylla upp frysen med bra lunchlådor. En dag i veckan (oftast söndagar) lagar jag en eller två rätter som går bra att frysa och på så sätt ökar jag urvalet av luncher att ta med mig. Tilläggas ska kanske också att jag har en stor frys :D Idag bjuder vi på en kycklinglasagen med aubergine istället för pasta. Du som är plusmedlem hittar receptet här. Önskar er alla en fantastisk vecka!
Ingredienser till 4 portioner:
40,0 cm Gurka
2,0 msk Olivolja
120,0 gram Blandsallad SallaCarte
200,0 gram Mozzarella ost fett 20 %
500,0 gram Aubergine
2,0 krm Svartpeppar
2,0 nypa Salt
400,0 gram Tomater krossade konserv m lag
1,0 msk Oregano
2,0 klyfta(or) Vitlök
2,0 st Lök gul eller röd
80,0 gram Smör fett 80 %
500,0 gram Kycklingfärs KRONFÅGEL
Gör så här:
1. Finchacka löken och lägg i en stekpanna tillsammans med pressad vitlök och kycklingfärs och hälften av smöret. Bryn till färsen får lite färg.
2. Skär auberginen på längden i 1 cm tjocka skivor. Stek skivorna på båda sidor i smör.
3. Lägg några skivor av auberginen på botten av en gratängform. Häll på hälften av kycklingfärsen, lägg därefter på resten av auberginskivorna och avsluta med ett lager kycklingfärs.
4. Riv mozzarellan på grövsta sidan av ett rivjärn och toppa lasagnen med denna. Ställ in i 200 graders ugn till osten får fin färg.
5. Servera lasagnen tillsammans med sallad och olivolja.
Gillar
Kommentarer
-
Alltså, den här gratängen - urgod! måste tacka för det receptet
Logga in för att skriva en kommentar.