icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
8 oktober 2017 08:52

LCHF: Laxfilé med pestomos

4b157ae4-0a42-4b11-9ac2-cc6911e4777d.jpg

Blomkåslmos är inte bara gott utan väldigt tacksamt att smaksätta med olika kryddor och örter, allt berorende på vad man serverar moset till. Det här pestomoset är jättegott till både fisk och kyckling. Bon appetit!

Du som är plusmedlem hittar recpetet här.

Ingredienser till 2 portioner:
280,0 gram Lax rå
1,5 msk Citronjuice färskpressad
1,0 nypa Flingsalt
0,5 tsk Svartpeppar, mellanmalen
300,0 gram Blomkål
2,0 msk Pestosås basilika parmesan valnöt
1,0 krm Svartpeppar, mellanmalen
1,0 krm Salt och svartpeppar efter smak
30,0 gram Smör fett 80 %
40,0 gram Sparris grön el vit

Gör så här:
1. Lägg laxfileérna i en ugnssäker form. Krydda med flingsalt, peppar och citronjuice. Ställ in i 150 graders ugn ca 20 minuter. Innertemperaturen skall vara ca 56 grader.

2. Dela blomkålen i mindre bitar och koka dessa mjuka i vatten. Låt sparrisen koka med några minuter och plocka sedan ur dessa. När blomkålsbitarna är mjuka, häll av vattnet och kör till mos med en stavmixer. Tillsätt smöret. Smaka av med peston. Krydda eventuellt med mer salt och peppar.

3. Lägg upp laxen på en tallrik och servera pesto moset till denna. Dekorera med sparris.

Har du lite parmesan över så hyvla över lite sådan med. Det gör bara det hela ännu godare :D Smaklig måltid!

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.