LCHF: Laxfilé med pestomos
Blomkåslmos är inte bara gott utan väldigt tacksamt att smaksätta med olika kryddor och örter, allt berorende på vad man serverar moset till. Det här pestomoset är jättegott till både fisk och kyckling. Bon appetit!
Du som är plusmedlem hittar recpetet här.
Ingredienser till 2 portioner:
280,0 gram Lax rå
1,5 msk Citronjuice färskpressad
1,0 nypa Flingsalt
0,5 tsk Svartpeppar, mellanmalen
300,0 gram Blomkål
2,0 msk Pestosås basilika parmesan valnöt
1,0 krm Svartpeppar, mellanmalen
1,0 krm Salt och svartpeppar efter smak
30,0 gram Smör fett 80 %
40,0 gram Sparris grön el vit
Gör så här:
1. Lägg laxfileérna i en ugnssäker form. Krydda med flingsalt, peppar och citronjuice. Ställ in i 150 graders ugn ca 20 minuter. Innertemperaturen skall vara ca 56 grader.
2. Dela blomkålen i mindre bitar och koka dessa mjuka i vatten. Låt sparrisen koka med några minuter och plocka sedan ur dessa. När blomkålsbitarna är mjuka, häll av vattnet och kör till mos med en stavmixer. Tillsätt smöret. Smaka av med peston. Krydda eventuellt med mer salt och peppar.
3. Lägg upp laxen på en tallrik och servera pesto moset till denna. Dekorera med sparris.
Har du lite parmesan över så hyvla över lite sådan med. Det gör bara det hela ännu godare :D Smaklig måltid!
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.