LCHF lussebullar
1:a advent idag! Började dagen med att baka ett gäng LCHF lussekatter. Dock inte för många då de är försvinnande goda :D Innehåller endast två gram kolhydrater per bulle. Du som är plusmedlem hittar även recpetet här. Glad första advent allihopa!
Ingredienser till 10 st:
- 4 st Ägg konventionellt rått
- 50 g Smör fett 80 %
- 1 dl Creme fraiche fett 34%
- 3 dl mjöl Mandel Sötmandel torkad / Mandelmjöl
- 0.6 dl Kokosnötmjöl (Märke: Arman Prana)
- 2 msk Fiberhusk
- 1.5 tsk Bakpulver
- 1 kuvert (0,5 g) Saffran
- 4 msk Sukrin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa hop ägg och sukrin en minut så att det blir fluffigt. Blanda sedan ner saffran, crème fraîche och det smälta smöret. Vispa ihop ytterligare.
- Blanda alla de torra ingredienserna för sig. Ju mindre kokosmjöl, desto godare och saftigare bullar (prova dig fram med vad du tycker är hanterbart - 0,5-0,75 dl är lagom.) Blanda sedan de torra ingredienserna med äggblandningen. Låt svälla 15-20 minuter.
- Degen är som sagt svårhanterlig. Ju mindre mjöl, desto mer svårarbetad. Fukta händerna och dela degen i 10 lika stora delar. Rulla sedan och gör till lussebullar. Fukta händerna mellan varje lussebulle. Jag tyckte att det hjälpte. Lägg sedan bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 12-15 minuter. Täck med folie om det behövs.
- Bullarna är absolut godast varma, så ta för vana att värm på innan de ska ätas.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.