icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
1 december 2019 13:38

LCHF lussebullar

f8c4d7ea-57f1-4d9e-956c-0408546e2753.jpg

1:a advent idag! Började dagen med att baka ett gäng LCHF lussekatter. Dock inte för många då de är försvinnande goda :D Innehåller endast två gram kolhydrater per bulle. Du som är plusmedlem hittar även recpetet här. Glad första advent allihopa!

Ingredienser till 10 st:

  • 4 st Ägg konventionellt rått

  • 50 g Smör fett 80 %

  • 1 dl Creme fraiche fett 34%

  • 3 dl mjöl Mandel Sötmandel torkad / Mandelmjöl

  • 0.6 dl Kokosnötmjöl (Märke: Arman Prana)

  • 2 msk Fiberhusk

  • 1.5 tsk Bakpulver

  • 1 kuvert (0,5 g) Saffran

  • 4 msk Sukrin

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa hop ägg och sukrin en minut så att det blir fluffigt. Blanda sedan ner saffran, crème fraîche och det smälta smöret. Vispa ihop ytterligare.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna för sig. Ju mindre kokosmjöl, desto godare och saftigare bullar (prova dig fram med vad du tycker är hanterbart - 0,5-0,75 dl är lagom.) Blanda sedan de torra ingredienserna med äggblandningen. Låt svälla 15-20 minuter.
  3. Degen är som sagt svårhanterlig. Ju mindre mjöl, desto mer svårarbetad. Fukta händerna och dela degen i 10 lika stora delar. Rulla sedan och gör till lussebullar. Fukta händerna mellan varje lussebulle. Jag tyckte att det hjälpte. Lägg sedan bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 12-15 minuter. Täck med folie om det behövs.
  4. Bullarna är absolut godast varma, så ta för vana att värm på innan de ska ätas.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.