LCHF: Matmuffins
Ätit många ägg i påsk? Själv har jag ätit mindre än vad jag brukar, har blivit mer fisk till frukost. Kommande vecka blir det frukost på språng så idag har jag gjort en plåt med matmuffins som är lätta att ta med. Fyllningen kan man variera i det oändliga, man kan helt enkelt ta vad som finns i kylen. Idag blev det salami, purjollök och ost. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 2 portioner:
4,0 st ägg ekologiskt rått
40,0 gram salami skivad
70,0 gram ost hårdost fett 28%
2,0 msk finhackad purjolök
3,0 msk vatten
0,5 msk oregano
1,0 nypa salt
0,5 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Finhacka purjolök och salami. Fördela i 4-6 st muffinsformar.
2. Vispa upp äggen och blanda med vatten, riven ost och kryddor. Vänd ner äggblandningen i muffinsformarna.
3. Grädda 10-15 minuter i 175 graders ugn.
Gillar
Kommentarer
-
Tack för receptet det ska jag göra vid tillfälle
Logga in för att skriva en kommentar.