icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
14 november 2013 07:53
3

LCHF och diabetes

Ann Ferhnolm, vetenskapsjournalisten och författaren bakom boken "Ett sötare blod" har i dag skrivit en tankeväckande debattartikel i Aftonbladet. Den handlar om de kostråd som ges till diabetiker idag. [KURSIV][FET] Den rädsla för fett som föddes på 1970-talet, verkar ha fått många läkare att nästan helt glömma att diabetes en gång kallades för sockersjuka. Om 1920-talets diabetiker hade fått dagens kostråd, hade de snabbt avlidit. Faktum är att kostråden till diabetiker bygger på att läkare samtidigt kan skriva ut läkemedel som motverkar kolhydraternas effekt på blodsocker[/KURSIV]kret.[/FET] Läs gärna hela artikeln [LANK]http://www.aftonbladet.se/debatt/article17829689.ab[/LANK] Det är egentligen inte klokt att man har de kostråd man har till diabetiker. Om socker är det som gör en sjuk, hur kan rekommendationen då vara att fortsätta äta detta? Det är som om man skulle råda en glutenallergiker att fortsätta äta gluten, eller ge en laktosintollerant rådet att fortsätta äta/dricka mjölkprodukter. Det behövs verkligen en debatt om detta, med tanke på att diabetes typ 2 fortsätter att öka. Är det inte dags att börja fundera på vad det beror på?

Kommentarer

  • 14 november 2013 08:56
    Visst behövs det! Det är härligt att se forskningen gå framåt. Tyvärr ges fortfarande extremt mossiga kostråd till diabetiker på sjukhusen. Jag ser det ofta i mitt arbete, försöker ofta tipsa patienterna om ett annat sätt att äta. Tyvärr lyssnar de mer på dietister och läkare än sjukgymnaster i den frågan...
  • 14 november 2013 18:06
    Min man som är diabetiker,typ 1, har gått över på lchf kost..inte superstrikt men nästintill. han har minskat i vikt ca 9 kg,fått plockat bort kolesterolmedicin och mot blodfetter och värderna fortsätter att gå ner.. Även insulindoserna har minskat avsevärt... Kanon kanon mår han..
  • 14 november 2013 19:38
    Fortsätt "tjata" Tjohanna! En vacker dag så :) Det gläder mig enormt Carotta! Vilka hälsoförbättringar!

Logga in för att skriva en kommentar.