LCHF: Ostplättar med bacon
Här kommer ännu ett frukosttips! Frasiga ostplättar med bacon Jag tycker de blir extra goda med en smakrik ost så som västerbottensost eller grevé, men man tager vad man haver.
Du kan också utesluta baconet och servera plättarna med en klick créme fraiche, rom och några räkor istället. Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 2 portioner:
4,0 Ägg ekologiskt rått
4,0 dl (riven) Ost hårdost fett 28%
0,5 paket(er) a´140 gr Gris bacon
1,0 tsk Paprikapulver
1,0 msk (fast) Smör fett 80 %
100,0 gram Paprika gul
10,0 cocktail Tomat
Gör så här:
1. Stek baconet knaprigt i stekpanna. Lägg upp på en skärbräda och skär i mindre bitar.
2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt ost och bacon och blanda runt.
3. Smält smör i stekpannan och klicka ut smeten. Krydda med paprikakrydda. Stek plättarna gyllene på båda sidor.
4. Servera tillsammans med grönsakerna.
Gillar
Kommentarer
-
Det lät gott Jessica, har sparat receptet nu bra med tips tack
-
Låter jättegott som lyxig helgfrukost!
-
Det lät gott...men undrar lite varför man behöver smör i pannan när det finns baconfett ?
Det brukar jag använda mig av istället.
Jag gjorde Kesoplättar igår...och vill tipsa om att mixa ägg och Keso innan Husken tillsätts. Mitt klumpade ihop sig i stavmixern direkt och svårt att få bort sen. F.ö. gott.
-
Tack för inputen Bella! Och visst kan man steka i baconfettet om man vill det :D
Logga in för att skriva en kommentar.