LCHF pasta
Idag finns det många alternativ för den som inte vill äta vanlig pasta gjord på mjöl. Min absoluta favorit är den här varianten som är gjord på ägg, philadelphiaost och fiberhusk. Den är väldigt neutral i smaken men går att smaksätta med torkade eller färska örter om man vill ha mer smak eller annan färg på pastan. Sen är det bara till att servera till din favoritsås! Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser 3 portioner:
4,0 st Ägg ekologiskt rått
120,0 gram Färskost fett 27% typ Philadelphia
0,5 dl Fiberhusk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.Vispa äggen och vänd ner philadelphiaosten. Vispa och tillsätt sedan fiberhusken. Vispa till en jämn smet utan klumpar. Låt svälla 10 min.
2. Bred ut degen på ett bakplåtspapper. Lägg ett nytt papper ovanpå, och kavla ut degen så tunt som möjligt. Låt bakplåtspappren vara kvar medan degen gräddas, 10 minuter.
3. Skär sedan till strimlor. En pizza slicer funkar bra. Sen är det bara till att servera med er favoritsås.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.