icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
22 oktober 2017 07:48

LCHF pasta

de13773e-5b2c-43ed-9fc4-ca42aefce949.jpg

Idag finns det många alternativ för den som inte vill äta vanlig pasta gjord på mjöl. Min absoluta favorit är den här varianten som är gjord på ägg, philadelphiaost och fiberhusk. Den är väldigt neutral i smaken men går att smaksätta med torkade eller färska örter om man vill ha mer smak eller annan färg på pastan. Sen är det bara till att servera till din favoritsås! Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Ingredienser 3 portioner:
4,0 st Ägg ekologiskt rått
120,0 gram Färskost fett 27% typ Philadelphia
0,5 dl Fiberhusk

 

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.Vispa äggen och vänd ner philadelphiaosten. Vispa och tillsätt sedan fiberhusken. Vispa till en jämn smet utan klumpar. Låt svälla 10 min.

2. Bred ut degen på ett bakplåtspapper. Lägg ett nytt papper ovanpå, och kavla ut degen så tunt som möjligt. Låt bakplåtspappren vara kvar medan degen gräddas, 10 minuter.

3. Skär sedan till strimlor. En pizza slicer funkar bra. Sen är det bara till att servera med er favoritsås.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.