LCHF Scones
Godmorgon!
Det är inte ofta jag äter bröd till frukost, men det händer. Det här sconesreceptet har hängt med mig länge och är nog det brödrecept jag är mest nöjd med. Dels för att det innehåller få ingredienser, går snabbt att göra och inte innehåller så mycket mjöl. Så har du inte ätit frukost än kanske du vill testa det här? De är godast när de är nybakde och lite ljumma. Avnjust förslagsvis med ost och smör, eller min favorit - philadelphiaost, rökt lax, ruccola och rödlök :D
Till 1 scones behöver du:
3,0 st Ägg Ekologiska Krav
2,0 msk (Hela) Linfrön torkade
20,0 gram Kokosolja
0,5 dl Kokosnötmjöl
0,5 dl Kokosmjölk
1,0 msk Fiberhusk
0,5 tsk Salt
1,0 tsk Bakpulver
Gör så här:
1. Vispa äggen pösiga och blanda sedan med smält kokosolja.
2. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll sedan ner i äggblandningen. Rör ihop till en smet och låt svälla ca 5 minuter.
3. Fukta händerna med vatten och forma degen till en rund bulle. Platta ut lite med händerna. Garnera eventuellt med lite frön.
4. Grädda sedan i 225 graders ugn ca 15 minuter. Låt svalna något innan du delar brödet.
Energifördelning (en portion):
Kalorier: 366 / portion
Energifördelning (en portion):Fett: 30 gram
Protein: 16 gram
Kolhydrater: 3 gram
Gillar
Kommentarer
-
Låter gott utom Ekologiska ägg komer inte i min mat, utan använder ägg som jag vet vad hönsen äter, ekoloigasta egg är troligt det kommer en varning för att bara äta 2 gånger i väckan om jag förstod Lena rätt, hon varnade mig för dem.
-
Det här ska definitivt provas! Tack!
-
Afkrut, det stämmer att man upptäckt halter av dioxin i ekologiska ägg, så det är bra om man känner till var äggen kommer från och vad hönorna utfodras med. Själv tycker jag inte att lösningen är att välja icke ekologiska ägg - både med tanke på djurhållning och foder.
Gör så Ulla165! Hoppas du kommer gilla dem :D
-
Låter lyxigt gott, ska testas!
-
Jag gjorde sconsen igår och varma var de farligt goda😳
Tack för tipset!
-
Vad kul att du gillade dem Tita
!
Logga in för att skriva en kommentar.