icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
15 oktober 2016 10:22
6

LCHF Scones

Godmorgon!

Det är inte ofta jag äter bröd till frukost, men det händer. Det här sconesreceptet har hängt med mig länge och är nog det brödrecept jag är mest nöjd med. Dels för att det innehåller få ingredienser, går snabbt att göra och inte innehåller så mycket mjöl. Så har du inte ätit frukost än kanske du vill testa det här? De är godast när de är nybakde och lite ljumma. Avnjust förslagsvis med ost och smör, eller min favorit - philadelphiaost, rökt lax, ruccola och rödlök :D

a15bccda-45e9-4998-bbd7-f73b0c678c9f.JPG

Till 1 scones behöver du:
3,0 st Ägg Ekologiska Krav 
2,0 msk (Hela) Linfrön torkade
20,0 gram Kokosolja
0,5 dl Kokosnötmjöl 
0,5 dl Kokosmjölk
1,0 msk Fiberhusk
0,5 tsk Salt
1,0 tsk Bakpulver

Gör så här:
1. Vispa äggen pösiga och blanda sedan med smält kokosolja.

2. Blanda de torra ingredienserna för sig och häll sedan ner i äggblandningen. Rör ihop till en smet och låt svälla ca 5 minuter.

3. Fukta händerna med vatten och forma degen till en rund bulle. Platta ut lite med händerna. Garnera eventuellt med lite frön.

4. Grädda sedan i 225 graders ugn ca 15 minuter. Låt svalna något innan du delar brödet.

Energifördelning (en portion):
Kalorier: 366 / portion 
Energifördelning (en portion):Fett: 30 gram
Protein: 16 gram
Kolhydrater: 3 gram 

Gillar

Kommentarer

  • 15 oktober 2016 11:45

    Låter gott utom Ekologiska ägg komer inte i min mat, utan använder ägg som jag vet vad hönsen äter, ekoloigasta egg är troligt det kommer en varning för att bara äta 2 gånger i väckan om jag förstod Lena rätt, hon varnade mig för dem.

  • 16 oktober 2016 01:14
    ulla165

    Det här ska definitivt provas! Tack!

  • 16 oktober 2016 08:36

    Afkrut, det stämmer att man upptäckt halter av dioxin i ekologiska ägg, så det är bra om man känner till var äggen kommer från och vad hönorna utfodras med. Själv tycker jag inte att lösningen är att välja icke ekologiska ägg - både med tanke på djurhållning och foder. 

    Gör så Ulla165! Hoppas du kommer gilla dem :D

  • 16 oktober 2016 08:45

    Låter lyxigt gott, ska testas! smiley

  • 23 oktober 2016 10:18
    Tita

    Jag gjorde sconsen igår och varma var de farligt goda😳

    Tack för tipset!

  • 23 oktober 2016 10:39

    Vad kul att du gillade dem Titalaugh!

Logga in för att skriva en kommentar.