LCHF Tacogratäng
Idag fortsätter jag fylla på med lunchlådor i frysen. Idag blir det en tacogratäng med vitkål. Supergod! Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Ingredienser till 4 port:
500,0 gram Köttfärs blandfärs (50% nöt 50% gris)
300,0 gram Lök gul eller röd
2,0 klyfta(or) Vitlök
2,0 tsk Salt
2,0 tsk Chilipulver
2,0 tsk Spiskummin
2,0 tsk Paprikapulver
1,0 krm Cayennepeppar
700,0 gram Vitkål
100,0 gram Smör fett 80 %
120,0 gram Ost hårdost fett 28%
120,0 gram Blandsallad SallaCarte
Gör så här:
1. Strimla vitkålen med osthyvel eller mandolin. Stek mjuk i smör och smaka av med salt. Ställ åt sidan medan du förbereder färsen.
2. Finhacka löken och lägg ner denna samt färs i en stekpanna. Pressa ner vitlöken. Tillsätt kryddorna och stek tills färsen är torr. Vänd därefter ner vitkålsblandningen i tacofärsen och blanda väl.
3. Häll upp i en ugnssäker form och strö riven ost ovanpå. Sätt in i 200 graders ugn ca 15 minuter eller tills osten fått lite färg.
4. Servera tillsammans med grönsalladen.
Gillar
Kommentarer
-
Jag har ett super gott recept på Tacogratäng utan kål, MEN jag ska definitvt prova ditt recept... vitkål i gratängen låter gott! Gillar vitkål!
-
Den ska jag testa, med någon modifikation. Tack för inspirationen.
Logga in för att skriva en kommentar.