LCHF våfflor
Våffeldagen till ära blir det våfflor till frukost toppade med bär och grädde här i huset! Så gott! Man kan även göra en mer frukostinspirerad våffla som blir mer som en french toast. Galet god den med ;)
Vill du göra toastvarianten gör du våfflorna enligt receptet. Sen toppar man en våffla med ost, skinka och varför inte lite fransk senap) och lägger en ny våffla ovanpå. Därpå lägger man dubbelvåfflan i järnet ett par minuter så att osten smälter. Farligt gott det med!
När man använder mandelmjöl blir våfflorna inte lika frasiga som vanliga våfflor. Det ska man vara inställd på, annars kan man lätt bli besviken. Men smaken är densamma och det här ju huvudsaken.
Du som är plusmedlem hittar receptet här.
Till 4 våfflor behöver du:
4,0 st Ägg
2,0 dl Mandelmjöl
2,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40%
1,0 msk Fiberhusk
1,5 tsk Bakpulver
1,0 krm Salt
20,0 gram Smör
Gör så här:
1. Vispa ihop alla ingredienser utom smör till en jämn smet.
2. Smörj järnet med lite av smöret och häll på 1/4 av smeten. Det ska bli fyra våfflor totalt.
3. Servera med vispad grädde och bär, alternativt med skinka och ost som en frukostvåffla.
Hoppas det ska smaka!
Gillar
Kommentarer
-
Jag gör helt mjölfria våfflor...goda men inte så höga och lika frasiga. Vi älskar dom.
Passar även till pannkakor och plättar. Med vaniljpulver till bär och grädde...utan vanilj till rom/räkor/rödlök och cremefraiche som förrätt eller frukost/kvällsmys.
Hur lätta som helst att steka. Blir en omgång på 8st senare idag...mums 😋
Lika goda imorgon
Senast uppdaterad 25 mars 2017 09:31
-
Men vad goda de ser ut!
Dela gärna med dig av ditt recept ;)
-
Åhh vad gott, jag älskar våfflor!
-
Håll tillgodo
Mjölfria våfflor c:a 8 st
Du behöver:
4 normalstora ägg
25 gram smält smör 80% ( i originalreceptet står 50 gram...men jag har minskat till hälften, går precis lika bra )
2 dl ovispad grädde 40% ( går lika bra med 36 % )
1 dl standardmjölk 3% ( jag har tagit 1,5 %, går lika bra )
1tsk bakpulver
2 msk Fiberhusk OBS ! Tillsätts sist och blandas ner noga i vätskan.
ev. 1 krm äkta vaniljpulver ( valfritt)
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och låt svälla minst 15 min. Gärna 30 min.
Det blir en ganska fast smet , som tapetklister, men det ska vara så.
Smörja järnet behövs inte.
Lägg i ett par-tre fulla msk smet i laggen , beroende på storleken på järnet.
Ge dom rejält med färg så blir de lite " frasiga" , men ganska tunna.
Goda även dagen efter. Serveras med grädde, glass och frukt eller bär.
Tips! Prova att göra pannkakor eller plättar.
Uteslut vaniljpulvret om du lägger räkor,lök och creme fraiche på dom.
smaklig spis 😋 / Bella50 ❤️
Senast uppdaterad 25 mars 2017 17:24
-
Tack för det Bella, det receptet ska jag prova :D !
-
Glömde säga att ibland tjocknar inte smeten lika mycket ( som i skrivande stund) men det går bra det oxå. Beror säkert på äggens storlek.
Det doftar gott i mitt kök just nu ...😍👍😋 ska strax avsmakas med jordgubbar och vispgrädde till kvällskaffet.
Meddela mig gärna vad du tycker.
Idag fick jag 8 st och t.o.m. en liten plutt på slutet. 😆👍
Senast uppdaterad 25 mars 2017 20:24
Logga in för att skriva en kommentar.