LCHF Västerbottenpaj
Godmorgon vänner!
Har ni hunnit med någon kräftskiva än? Om inte så har jag ett recept på en västerbottenpaj som passar utmärkt ihop tillsammans med kräftor. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Receptet är beräknat till 8 portioner.
Ingredienser:
3,0 dl Mandelmjöl
0,5 dl Sesamfrön u skal
1,0 msk Fiberhusk
40,0 gram Smör fett 80 %
1,0 st Ägg ekologiskt rått
1,0 nypa Salt
300,0 gram Västerbottenost
3,0 st Ägg ekologiskt rått
2,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40%
1,0 dl Creme fraiche fett 34%
Gör så här:
1. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och blanda ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med gaffel. Låt vila i kylskåp ca 30 min. Förgrädda därefter skalet ca 10 minuter i 175 graders ugn. Tag sedan ut och pasjkalet och höj ugnen till 200 grader.
3. Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och crème fraiche. Häll i sedan ner blandningen i pajskalet. Grädda ca 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.
4. Låt svalna innan servering. Pajen smakar bäst rumstempererad eller ljummen.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.