icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
20 augusti 2017 09:21

LCHF Västerbottenpaj

6b16ae60-0f3b-434f-b044-8bc5e62af6a9.jpg

Godmorgon vänner!

Har ni hunnit med någon kräftskiva än? Om inte så har jag ett recept på en västerbottenpaj som passar utmärkt ihop tillsammans med kräftor.  Du som är plusmedlem hittar även receptet här.  

Receptet är beräknat till 8 portioner. 

Ingredienser:
3,0 dl Mandelmjöl
0,5 dl Sesamfrön u skal
1,0 msk Fiberhusk
40,0 gram Smör fett 80 %
1,0 st Ägg ekologiskt rått
1,0 nypa Salt
300,0 gram Västerbottenost 
3,0 st Ägg ekologiskt rått
2,0 dl (ovispad) Vispgrädde fett 40% 
1,0 dl Creme fraiche fett 34%

Gör så här:
1. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och blanda ihop till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med gaffel. Låt vila i kylskåp ca 30 min. Förgrädda därefter skalet ca 10 minuter i 175 graders ugn. Tag sedan ut och pasjkalet och höj ugnen till 200 grader.

3. Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde och crème fraiche. Häll i sedan ner blandningen i pajskalet. Grädda ca 25-30 minuter i nedre delen av ugnen.

4. Låt svalna innan servering. Pajen smakar bäst rumstempererad eller ljummen.

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.