icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
25 februari 2018 10:20
4

LCHF: Vegetarisk lasagne med spenat och ost

ee25e196-2ae3-4b77-a3e8-16219588926e.jpg

Sugen på att testa vår vegetariska LCHF lasagne? Istället för pastaplattor har vi använt oss av skivad aubergine. Låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan, det är ett enkelt recept. Du som är plusmedlem hittar receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:
2,0 st Aubergine
0,5 dl Olivolja
0,5 tsk Salt
400,0 gram Tomater krossade konserv m lag
1,0 msk Tomatpuré konc konserv
10,0 gram Sambal oelek
1,0 klyfta(or) Vitlök
1,0 krm Salt
1,0 nypa Svartpeppar
1,0 msk Paprikapulver
1,0 msk Oregano
400,0 gram Bladspenat styckfryst Martin & Servera
1,0 st Lök gul eller röd
1,0 klyfta(or) Vitlök
1,0 msk (fast) Smör fett 80 %
1,0 dl Creme fraiche fett 34%
1,0 krm Salt
1,0 nypa Svartpeppar
200,0 gram Mozzarella ost fett 20 % 
2,0 dl (riven) Ost hårdost fett 28% 

Gör så här:
1. Skiva auberginerna i en halv cm tjocka skivor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja och salta. Ställ in ca 10 minuter i 200 graders ugn. Ställ därefter åt sidan.

2. Låt den frysta spenaten tina helt och krama därefter ut all vätska. Finhacka löken och pressa ner vitlöken i ett stekjärn tillsammans med smör. Låt fräsa till löken blir lite mjuk. Tillsätt därefter spenat och se till så att all vätska är bort ur spenaten. Blanda därefter ner crème fraichen. Rör runt och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra någon minut.

3. Blanda samman tomatkross, tomapuré, sambal, pressad vitlök, salt, oregano och paprikapulver i en djup tallrik.

4. Skär mozzarellan i tunna skivor.

5. Varva därefter tomatsås, aubergine, spenatfräs och mozzarella i en gratängform. Börja och avsluta med tomatsåsen.

6. Strö över den rivna osten och gratinera i 225 graders ugn ca 20 minuter.

Gillar

Kommentarer

  • 25 februari 2018 10:23
    aregnisw

    Det låter gott aubergine är alltid gott i matlagning med ost just till. yes

  • 25 februari 2018 14:52

    yes

  • 25 februari 2018 15:25
    Molnbär

    Det låter jättegott! Men kan man ersätta spenaten med något annat? Riven squash kanske? Jag har en spenatvägrare i familjen... 

  • 26 februari 2018 19:30

    Molnbär; Hmmmm, vet inte om det blir så bra med riven squash. Mest för att det innehåller så mycket vätska. Men testa gärna och hör av dig med resulatet!

Logga in för att skriva en kommentar.