Liberal LCHF - Blomkålspizza
Tänk vad mycket goda grejer man kan använda blomkål till! Blomkåls-mos, -ris, kokt eller ugnsbakad, eller varför inte som en huvudingrediens till en pizzabotten?!
Jag förstår att blomkål inte är det första man tänker på när man ska göra en hemmagjord pizza, men prova! Kan nästan garantera att du inte kommer att bli besviken!
Ingredienser till 2 portioner:
300,0 gram Blomkål
60,0 gram Ost hårdost fett 28%
1,0 msk Pofiber
1,0 tsk Oregano, torkad
1,0 st Ägg konventionellt rått
2,0 msk Chilisås glasflaska HEINZ
1,0 msk Tomatpuré konc konserv
80,0 gram Gris skinka fett 6% rökt
0,5 st Lök gul eller röd
50,0 gram Champinjoner
60,0 gram Ost hårdost fett 28%
12,0 st Oliver svarta m olja konserv
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv blomkålen på grövsta sidan av ett rivjärn. Lägg sedan i en kastrull med vatten och låt koka ett par minuter.
2. Häll sedan blomkålen i en finmaskig sil och pressa ut så mycket vätska som du bara kan.
3. Häll ner det torra blomkålsriset i en bunke och tillsätt ägg, riven ost, pofiber och oregano. Blanda ihop till en deg.
4. Lägg degen på ett bakplåtspapper och tag ett nytt bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut degen tunt mellan bakplåtspapperna. Dra försiktigt bort det översta pappret och lyft över bakplåtspappret med blomkålsdegen på en plåt. Förgrädda ca 10-12 minuter. Tag ut och låt svalna något.
5. Blanda chilisås med tomatpuré och bred på pizzan. Lägg på tunt skivad lök, skivade champinjoner, skinka och riven ost. Krydda med oregano.
6. Sätt in i ugnen och grädda till osten smält, ca 10 minuter.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.