Mathavresallad med pesto
Idag bjuder vi på en supergod sallad med mathvre som bas. Vi har smaksatt med pesto och toppat med syrliga granatäpplekärnor. Den passar fint till både kyckling, kött, fisk och stekt eller grillad halloumi. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.
Ingredienser till 4 portioner:
- 200 g Svenskt Mathavre Frebaco Kvarn
- 40 g Pesto Genovese Zeta
- 20 cocktail Tomat
- 80 g Ruccolasallat
- 80 g Kapris, stora Zeta
- 2 msk Citronjuice färskpressad
- 60 g Granatäpplekärnor Magnihill
- 80 g Fetaost fett 25%
Gör så här:
- Koka mathavre enligt förpackning. Häll därefter bort vattnet och ställ åt sidan för att svalna så den blir ljummen. Vänd sedan ner pesto och citronsaft. Blanda väl.
- Halver tomaterna och kaprisen. Vänd ner i mathavren. Tillsätt ruccola, granatäpplekärnor och smulad fetaost. Blanda innan servering.
- Servera till kyckling, fisk, kött eller stekt halloumi.
Gillar
Kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar.
Ingen har kommenterat detta inlägget.