icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag är en träningstokig 46- åring med siktet inställt på en frisk och stark kropp. Jag har ätit lågkolhydratkost under många, många år. Jag kör en mix av paleo och LCHF vilket betyder mindre frukt med tillägg av några få  mjölkprodukter. Intresset och hälsofördelarna jag fick av kosten gjorde att jag blev ännu mer intresserad och insåg att det här var något som jag skulle vilja jobba med. Hjälpa folk att må bättre, med hjälp av rätt sorts mat och här är vi nu. Diplomerad kostrådgivare via Anna Hallén utbildningar. Redo att hjälpa och peppa dig på vägen till att nå ditt hälsomål! Om det så gäller viktnedgång, hålla vikten, må bättre, träna på lågkolhydratkost, eller bara få orken tillbaka.
29 juni 2025 19:51

Mathavresallad med pesto

7893d424-e5b7-4dc0-827a-7361d005a263.jpg

Idag bjuder vi på en supergod sallad med mathvre som bas. Vi har smaksatt med pesto och toppat med syrliga granatäpplekärnor. Den passar fint till både kyckling, kött, fisk och stekt eller grillad halloumi. Du som är plusmedlem hittar även receptet här.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 200 g Svenskt Mathavre Frebaco Kvarn

  • 40 g Pesto Genovese Zeta

  • 20 cocktail Tomat

  • 80 g Ruccolasallat

  • 80 g Kapris, stora Zeta

  • 2 msk Citronjuice färskpressad

  • 60 g Granatäpplekärnor Magnihill

  • 80 g Fetaost fett 25%

Gör så här:

  1. Koka mathavre enligt förpackning. Häll därefter bort vattnet och ställ åt sidan för att svalna så den blir ljummen. Vänd sedan ner pesto och citronsaft. Blanda väl.
  2. Halver tomaterna och kaprisen. Vänd ner i mathavren. Tillsätt ruccola, granatäpplekärnor och smulad fetaost. Blanda innan servering.
  3. Servera till kyckling, fisk, kött eller stekt halloumi.

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.